Trenul electric «Hyperion» e gata să ne plimbe cu 160 Km/h

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vrei să te plimbi cu primul tren SF din România? Din ianuarie, acesta va circula pe ruta Bucureşti-Craiova-Strehaia-Motru. Trenul electric „Hyperion" a ieşit deja pe şine pentru teste. Acesta atinge o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră.

„Hyperion" are o capacitate de 180 de locuri, dar oferă condiţii de lux. Toţi călătorii beneficiază de internet Wi-fi gratuit şi au şi prize pe care le pot folosi.

Trenul este prevăzut cu senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temparatura optimă şi umiditatea. Asigură toate facilităţile de confort: spaţii generoase, scaune confortabile, toalete, aer condiţionat, uşi de acces cu siguranţă sporită, podea joasă. Singurii dezavantajaţi vor fi fumătorii, pentru că „Hyperion" nu are spaţii destinate pentru ei.

Capacitatea trenului este de aproximativ 180 de locuri

simeon stalpnicul png

Mecanicul are două camere care îi transmit imagini în timp real, în locul oglinzilor retrovizoare

simeon stalpnicul png

Garnitura este vopsită în mai multe culori, ca să nu îi tenteze pe iubitorii de grafitti să o mâzgălească

simeon stalpnicul png

Şi mecanicul de locomotivă va trebui să se obişnuiască cu noile condiţii, pentru că trenul nu are oglinzi retrovizoare obişnuite, ci două camere video care îi transmit imagini în timp real.

Trenul este vopsit în multe culori, din fabrică, pentru a scăpa de pasionaţii de grafitti care ar fi tentaţi să-l „picteze". Hyperion a costat 3 milioane de euro şi a fost construit, din fonduri europene, de Uzina Softronic Craiova. Trenul, care atinge 160 de kilometri pe oră, efectuează acum ultimele probe înainte de lansarea sa oficială din ianuarie. Atunci va fi stabilit şi preţul biletelor de călătorie. Directorul Softronic, Ion Gîrniţă, spune că trenul pentru transportul călătorilor este „un fel de săgeată albastră electrică".

Un alt român, patronul fabricii Astra Vagoane Călători "Valer Blidar" a anunţat, la jumătatea acestui an că are în plan construcţia unui tren electric, proiectul lui fiind deja realizat în colaborare cu firme intrernaţionale. Omul de afaceri nu a dat alte detalii despre proiect.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net