Fereşte-i pe cei mici de accidentele din bucătărie

Ultima actualizare:

    Nu lăsa copilul nesupravegheat în bucătărie!
Nu lăsa copilul nesupravegheat în bucătărie!

Pentru cei mici, unul dintre cele mai periculoase locuri din casă este bucătăria, aici producându-se majoritatea accidentelor casnice. Uite ce trebuie să faci ca să-ţi protejezi copilul.

Ascunde chibriturile sau brichetaAscunde în locuri inaccesibile celui mic brichetele, chibriturile şi toate ustensilele pentru aprinderea aragazului. Depozitează-le într-un loc ascuns şi aflat la înălţime (raftul de sus al unui dulap). Când cel mic este singur acasă, este recomandat să scoţi din priză aragazul, în cazul în care acesta este dotat cu aprindere electrică.

Nu lăsa cuţitele la îndemână Acelaşi lucru va trebui să-l faci şi în ceea ce priveşte cuţitele şi toate obiectele ascuţite care îl pot răni pe copil. Cuţitele se pot ţine într-un suport special din lemn care să nu se afle la îndemâna copilului.

Închide ermetic recipientele produselor de curăţatFoarte multe dintre produsele de curăţat toxice sunt ambalate în cutii şi sticle frumos colorate. Acestea prezintă un mare pericol pentru cel mic. În primul rând, recipientele trebuie să fie închise ermetic pentru ca lichidul să nu se poată scurge. În al doilea rând este recomandat să cumperi doar produse care sunt ambalate în recipiente dotate cu dispozitiv de siguranţă. De asemenea, nu transfera niciodată conţinutul unui produs chimic într-o sticlă de băutură răcoritaore sau de apă minerală.

Scoate butoanele de la aragazMai ales când pleci de acasă şi îl laşi pe copil singur pentru o perioadă este bine să te asiguri că nu va umbla la butoanele aragazului. Cel mai sigur mod prin care să împiedici acest lucru este să scoţi butoanele şi să le ascunzi.

Camuflează firele electriceMai ales când sunt mici, copiii au tendinţa de a trage de fire şi cabluri. Pentru a preveni orice accident, este recomandat să camuflezi firele electrice în aşa fel ăncât copilul să nu poată ajunge la ele.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net