Aura, condusă pe ultimul drum de sute de oameni

Ultima actualizare:

    Aura Ion (Foto: Roberto Sălceanu)
Aura Ion (Foto: Roberto Sălceanu)

Şi pentru cei puternici există momente când li se taie răsuflarea, privirea li se înceţoşează şi devin slabi. Sute de oameni au suferit ca unul, ieri, în Cimitirul Militar Ghencea 3 la înmormântarea studentei Aurelia Ion.

 Autobuzele de pe linia 185 au ajuns la capătul de linie de la Cimitirul Militar Ghencea 3 mai pline ca niciodată. Sensibilizaţi de tragica moarte a studentei Aurelia Ion, oameni din toate colţurile Capitalei au venit la înmormântarea acesteia pentru a-i aduce un omagiu tinerei care şi-a pierdut viaţa ducându-se voluntară într-o misiune hărăzită nu să aducă bani, ci să salveze oameni.

Slujba de înmormântare a fost ţinută de patru preoţi, ca la marii eroi căzuţi pe câmpul de luptă. Tot timpul, membrii familiei au strâns la piept portrete ale Aurei şi au plâns unul în braţele celuilalt.

Emoţia a fost atât de mare încât la un moment dat unui soldat din garda de onoare i s-a făcut rău. „Cine a fost Aura? O inimă alături de tine. Compasiunea pentru semeni a determinat-o să-şi slujească până în ultima clipă patria!", a vorbit în numele tuturor Simona Bălăşescu, o colegă.

Studenta a fost înmormântată în uniformă militară şi lângă ea au fost puse o jucărie şi bani. Între cei prezenţi la înmormântare au fost şi cei trei ţărani din comuna Horea care au găsit victimele accidentului. „Suntem aici ca respect, pentru că nu merita soarta asta", a spus singurul care şi-a făcut curaj, Argentin Todea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net