Decizia luată de Traian Băsescu după accidentul din Apuseni

CLIIMA20140121 0005 1 jpeg
Avionul pilotat de Adrian Iovan (Foto: Marius Pop / Facebook)

Administraţia Prezidenţială a demarat o anchetă separată de cea a Guvernului în ceea ce priveşte modul de intervenţie şi responsabilităţile în accidentul aviatic din munţii Apuseni, în care au murit două persoane, scriu jurnaliştii de la gândul.info.

Surse oficiale au explicat pentru publicaţie că Preşedinţia a început miercuri propriile verificări, de la decolarea aeronavei "în condiţii nefavorabile" până la prestaţia instituţiilor care au fost implicate în operaţiunea de căutare şi de salvare a pasagerilor.

Analiza nu este încă finalizată, însă, din datele preliminare, ar rezulta că "proceduri au existat, dar au fost mai multe disfuncţionalităţi, atât la comandă cât şi derivate din numirile politice făcute la şefia mai multor instituţii".

După o săptămână de tăcere a preşedintelui, se aşteaptă ca acesta să convoace CSAT pe tema reacţiei STS în cazul aterizării forţate a avionului pilotat de Adrian Iovan în Apuseni, în condiţiile în care localizarea epavei şi, implicit, acordarea de ajutor medical supravieţuitorilor au fost întârziate şase ore, din cauza dificultăţilor întâmpinate în localizarea aeronavei.

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gheorghe turda
aspirină frumusețe pixabay
gigi becali jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
colaj pro choice protest USA jpg
paris pixabay
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png