Bilanţ sinistru după 7 zile de viscol

Ultima actualizare:

    Zeci de drumuri sunt încă înzăpezite
Zeci de drumuri sunt încă înzăpezite

Oare cum se descurcă locuitorii din Siberia sau din Alaska? La noi, după o ninsoare viscolită care a durat 7 zile suntem încă sub nămeţi, au murit oameni îngheţaţi şi încă sunt case izolate de troiene. Iată un bilanţ trist, după o iarnă de o săptămână.

SUCEAVA. Un bărbat în vârstă de 64 de ani din comuna suceveană Poiana Negri a murit din cauza frigului, iar în alte două cazuri de deces urmează să se stabilească dacă moartea a fost provocată de hipotermie, scrie Mediafax.

Bărbatul fusese găsit căzut lângă gardul unui vecin, iar familia a solicitat o ambulanţă, echipajul ajungând cu greu, după o oră, întrucât a fost nevoit să parcurgă peste doi kilometri pe jos, până la locuinţa pacientului. Bărbatul a fost preluat şi transportat la spital şi s-a încercat resuscitarea timp de două ore, fără rezultat.

Un alt caz unde urmează să fie făcută necropsia pentru stabilirea cauzei decesului este al unui bărbat de 52 de ani din comuna suceveană Boroaia, care a fost găsit mort pe un câmp, miercuri, de către sora sa care îl căuta de mai multe ore. Aceasta a sunat la 112, iar un echipaj de ambulanţă a ajuns în zonă, constatând că bărbatul era decedat de mai mult timp şi îngheţat.

Un al treilea caz este al unei femei în vârstă de 86 de ani din municipiul Suceava, care a murit joi dimineaţă la Spitalul Judeţean, unde fusese adusă miercuri seară, cu hipotermie, având o temperatură a corpului de 25,8 grade.

CĂLĂRAŞI. Toate drumurile din judeţul Călăraşi, închise, miercuri după-amiază, odată cu instituirea codului roşu, sunt în continuare blocate, joi dimineaţă.Zeci de persoane care au rămas înzăpezite au petrecut noaptea în adăposturile puse la dispoziţie de autorităţi, în localităţi precum Lehliu, Dragoş Vodă, Dragalina sau Borcea. Oamenii au primit ceai cald, imobilele în care au fost cazaţi sunt încălzite, a precizat prefectul.

VRANCEA. Peste 70 de sate din 16 comune unde trăiesc aproximativ 47.000 de persoane sunt blocate, joi dimineaţă, în judeţul Vrancea, iar cinci drumuri naţionale şi nouă judeţene sunt închise.

GALAŢI. Erau izolate 33 de localităţi, iar 23 de drumuri judeţene sunt închise. Intervenţia utilajelor de deszăpezire este extrem de dificilă în condiţiile în care pe marginea drumurilor există nămeţi care depăşesc doi metri.Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, sunt izolate localităţile Rădeşti, Cruceanu, Oanca, Vârlezi, Crăieşti, Roşcani, Corni, Măcişeni, Urleşti, Mândreşti, Griviţa, Călmăţui, Cuca, Schela, Grozăveşti, Sârbi, Branişte, Vizureşti, Tecucelu Sec, Hânţeşti, Scânteieşti, Bălăşeşti, Ciurăştii Noi, Ciurăştii Vechi, Pupezeni, Jorăşti, Zărneşti, Lunca, Smulţi, Urleşti, Cerţeşti, Cârlomăneşti, Cotoroaia, scrie Mediafax.

Dimineaţă erau închise cinci drumuri naţionale - DN 23 Focşani-limită judeţ Brăila, DN 2N Mărtineşti – Dumbrăveni - Jitia, DN 23 B Măicăneşti – Ciorăşti, DN 23 A Gologanu – Ciorăşti, DN 2 R Jitia Vintileasca. De asemenea, sunt închise nouă tronsoane de drumuri judeţene.

Pe restul şoselelor din Vrancea se circulă extrem de greu.

Un copil de un an din satul Slobozia Boteşti, comuna Măicăneşti, care avea febră, a ajuns la spital, în noaptea de miercuri spre joi, după şase ore de când fusese solicitată ambulanţa. Joi, în jurul orei 04.40, o salvare a fost solicitată la un bebeluş de patru luni care avea febră şi dureri abdominale. La acesta au plecat un echipaj SMURD şi un vehicul pe şenile, intervenţia fiind îngreunată deoarece zăpada viscolită formase troiene care, pe alocuri, ajungeau la circa doi metri, dar şi din cauza vizibilităţii reduse. Bebeluşul a fost dus la Spitalul Judeţean din Focşani în jurul orei 6.00, scrie Mediafax.

BUZĂU. Aproape 13.500 de gospodării din peste 100 de sate sunt izolate, joi dimineaţă, în judeţul Buzău, unde sunt închise în continuare patru drumuri naţionale şi 20 de drumuri judeţene, scrie Mediafax.

Cea mai recentă raportare a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău arată că joi dimineaţă sunt afectate de viscol şi ninsori 40 de comune buzoiene: Amaru, Balta Alba, Bălăceanu, Berca, Blăjani, Boldu, Brădeanu, Breaza, CA Rosetti, Căneşti, Cernăteşti, Chiliile, Cilibia, Cochirleanca, Costeşti, Ghergheasa,Glodeanu Sărat ,Glodeanu Siliştea, Largu, Lopătari, Luciu, Mânzăleşti, Merei, Murgeşti, Năeni, Odăile, Pietroasele, Pârscov, Râmnicelu, Racoviţeni, Robeasca, Ruşeţu, Săhăteni, Scutelnici, Smeeni, Ţinteşti, Vâlcelele, Valea Salciei, Verneşti şi Ziduri.

Sunt închise patru drumuri naţionale: DN2 (E85) între Urziceni - Buzău – limita cu judeţul Vrancea, DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat – Băile, DN 2C între Costeşti – Smeeni –Ialomiţa şi DN 2B Buzău – Brăila. Pe DN 1B Buzău – Mizil se circulă, însă cu restricţii pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, iar pe DN 10 Buzău - Covasna nu au acces maşinile cu masa mai mare de 7,5 tone.

Circulaţia este blocată din cauza troienelor pe 20 de drumuri judeţene şi pe 36 de drumuri comunale.

O ambulanţă, apoi un autovehicul cu şenile au încercat pe parcursul întregii zilei de miercuri să ajungă la o bătrân bolnav din satul Găgeni, comuna Săhăteni. Solicitarea a fost înregistrată la ora 9.00, iar pacientul a ajuns la spital aproape de miezul nopţii, după ce autovehiculul cu şenile care pornise spre el s-a înzăpezit şi apoi s-a defectat.

Un caz similar s-a înregistrat şi în satul Balta Albă, unde ambulanţa a fost aşteptată de la ora 9.30 de un bătrân. Acesta a fost preluat de paramedici în jurul orei 14.00, dar în drum spre spital ambulanţa şi autovehiculul cu şenile au rămas blocate la circa trei kilometri de localitatea Rubla. În cele din urmă, pacientul a ajuns la spital după ora 20.00.

Tot miercuri, o ambulanţă a fost solicitată la ora 9.00 în comuna Ziduri, sat Costieni, pentru a prelua un bătrân de 73 de ani. Ambulanţa a fost trimisă la solicitare şi a aşteptat antemergător în localitatea Valea Râmnicului, de la ora 13.30 până după ora 22.00. Bărbatul a ajuns la spital joi dimineaţă la ora 04.00. De asemenea, o bătrână de 77 de ani din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, care a solicitat salvarea miercuri la ora 10.00, din cauza problemelor de tensiune pe care le avea, a ajuns la spitalul din Râmnicu Sărat joi dimineaţă la ora 04.00.

IALOMIŢA. Toate drumurile naţionale şi judeţene din Ialomiţa, închise miercuri după-amiază, rămân în continuare blocate, joi dimineaţă, iar peste 60 de localităţi din judeţ sunt în continuare izolate, scrie Mediafax.

62 de localităţi din acest judeţ sunt în continuare izolate, joi dimineaţă, iar toate drumurile din judeţ sunt închise din cauza viscolului puternic.

Pasagerii din 25 de autovehicule rămase blocate în trafic miercuri seară în localităţi precum Căzăneşti sau Ciochina au fost găzduite, în noaptea de miercuri spre joi, fie în casele localnicilor, fie în sediul primăriilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete modeste colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chris turnbull jpg
Mihaela Bilic jpg
ludovic orban jpeg
Mircea Eliade Maitreyi webp
banknotes 7850299 1280 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Profimedia (3) jpg
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
andreea raicu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net