4 bijuterii handmade pe care le poţi face alături de copilul tău
Confecţionarea accesoriilor şi a bijuteriilor este un bun exerciţiu foarte bun care ajută la dezvoltarea inteligenţei copilului tău dar şi a personalităţii acestuia. În plus, este o activitate plăcută şi relaxantă care, cu siguranţă, îl va încânta foarte mult. Alina Tudor, manager de programe la Academia de Creativitate, ne spune cum se confecţionează brăţările, colierele, broşele şi fundiţele. Uite ce aveţi de făcut!
Brăţări din fetru
Fetrul este un material textil de calitate superioară din care se confecţionează pălăriile, însă poate fi folosit şi pentru realizarea unei brăţări handmade accesorizată cu nasturi coloraţi. Pentru aceasta, trebuie să îţi ajuţi fetiţa să taie o bucată de fetru colorată cu lungimea de aproximativ 10 cm şi lăţimea de 2,5 cm. Apoi, coaseţi împreună nasturi de diferite forme, dimensiuni şi culori. Va rezulta o brăţară veselă, ce poate fi uşor asortată la orice ţinută datorită multitudinii de culori care o alcătuiesc. Pentru sistemul de prindere, se poate ataşa la capetele brăţării un arici sau un sistem de capse, după preferinţă.
Coliere multicolore
Pentru a realiza un colier vesel, trebuie să cumperi aproximativ 50 de mărgele mici din lemn. Apoi, cu ajutorul unei pensule, pictaţi fiecare mărgeluţă cu o anumită culoare. Pentru a le finisa, trebuie să aplicaţi pe fiecare mărgeluţă câte un strat de lac de unghii, astfel încât acestea să devină mai strălucitoare şi pentru a-şi păstra culoarea intactă. După ce le lăsaţi 10-15 minute la uscat, înşiraţi mărgeluţele pe un şnur pe care trebuie să-l înnozi strâns la final.
Broşe parfumate
Indiferent de anotimp, putem să ne accesorizăm ţinuta cu o broşă colorată şi parfumată. Pentru aceasta, trebuie să îi cumperi micuţei tale o bucată de material organza, un produs de mercerie străveziu ce se găseşte în diferite culori şi nuanţe. Înainte să vă apucaţi să tăiaţi materialul împreună, trebuie să realizaţi şabloane rotunde de diverse dimensiuni care vă vor ajuta la decuparea petalelor broşei. Pentru a da eleganţă marginilor acestor petale trebuie să le ardeţi cu focul unei lumânări. În felul acesta, veţi evita şi deşirarea lor. La final, aşezaţi petalele una peste alta şi coaseţi-le la mijloc. Pentru a acoperi cusătura, lipiţi pe aceasta fie un nastre, fie o mărgeluţă care va desăvârşi accesoriul. Pentru un efect deosebit, parfumaţi broşa cu parfumul vostru preferat.
Bentiţe cu fundiţe
Dacă v-a rămas o bucată de material organza de la broşă puteţi să o folosiţi pentru a realiza o fundă pentru bentiţă. Pur şi simplu daţi în două materialul şi legaţi-l la mijloc cu un şnur colorat. Apoi, ataşaţi accesoriul nou obţinut unei bentiţe elastice pe care o puteţi cumpăra de la mercerie.