Tatăl copilotului rănit în Apuseni: «Avionul nu a fost localizat din cauza incompetenţei»

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Dan Petrescu, tatăl lui Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan, a vorbit la Acces Direct despre starea fiului său, abia ieşit din operaţie şi despre felul în care funcţionează depistare aeronavelor care se prăbuşesc, în România.

«Operaţia fiului meu s-a încheiat, cred că a fost ultima intervenţie chirurgicală. Medicii m-au asigurat că se va recupera. Noi sperăm că va fi bine. Răzvan îşi aminteşte câte ceva de la accident, dar am evitat să discut cu el pe tema asta pentru a-l proteja psihic», a declarat Dan Petrescu.

«Aş dori, fără să intru în detalii tehnice, să trag câteva concluzii: avionul este mereu urm[rit pe radar. GPS-ul, pe lângă alte sisteme de navigaţie, este tot un sistem de navigaţie. Aparatul care emite un semnal transponder, i se alocă patru cifre care sunt urmărite pe radar. La prăbuşire acel aparat s-a stricat şi nu a mai emis. După prăbuşire, există un alt aparat care transmite un semnal de alarmă, după care se localizeză avionul. Cred că avionul nu a fost localizat din cauza incompetenţei în vârf. Noi ştim că în cazul de accidente, incidente există un serviciu de alarmare şi căutare. Nu ştim exact firul acestui serviciu», a mai spus tatăl lui Răzvan Petrescu, fost pilot de meserie, la Acces Direct.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net