Ai rate mari la bancă? Uite ce veşti bune îţi dă Ponta

Ultima actualizare:

    Timp de doi ani, ratele bacare vor fi înjumătăţite
Timp de doi ani, ratele bacare vor fi înjumătăţite

Veşti foarte bune pentru cei cu salarii de până la 1.600 de lei şi cu rate mari la bancă. FMI a acceptat ca românii care îndeplinesc aceste condiţii să plătească doar jumătate din rata lunară, timp de doi ani.

Vor ca oamenii să aibă mai mulţi bani pentru cumpărături. Au făcut calcule şi a reieşit că ar fi o metodă bună, iar instituţiile internaţionale au fost de acord.

Aproape un milion de român sunt în această situaţie.

Oficial, se numeşte schemă de reduceri fiscale pentru populaţia cu venituri sub medie (sub 1.600 lei) şi credite bancare.  ar putea duce la reeşalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, susţine premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

„Condiţia este ca aceste persoane să aibă un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net, de 1.610 lei, şi să nu aibă restanţe mai vechi de 90 zile la creditele bancare. Este vorba de înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani, dar nu mai mult de 500 lei pe lună. Este un credit fiscal acordat de stat pentru a acoperi creşterea dobânzii pentru cei doi ani de scădere a ratei. Practic, jumătate din rata pe care o plătesc va fi amânată - cei care au 800 lei rată vor plăti doar 400 lei, restul de 400 lei se amână pe doi ani, iar statul va suporta, pe baza unui credit fiscal, din impozitul pe venit diferenţa după ce se termină cei doi ani”, a explicat Victor Ponta. Premierul a precizat că măsura presupune ca numai în acest an să fie disponibilizate aproape 4 miliarde lei din partea băncilor pentru persoanele fizice.

Şeful Guvernului a apreciat că această măsură va permite o creştere moderată, dar importantă a consumului.

image
image
image
image
image
image
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net