Accident grav cu autocar românesc în Ungaria! 22 de persoane, rănite


    Accident Ungarian
Accident Ungarian

Un grav accident rutier a avut loc, vineri seară, pe autostrada M6, în judeţul Baranya, din Ungaria. 22 de personae au fost rănite, dintre care 3 se află în stare gravă, potrivit Realitatea TV. Dintre răniţi, doar trei au cetăţenie română.

UPDATE 12:20 Doar două dintre persoanele implicate în accidentul din Ungaria au cetăţenie română, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor de Interne precizează, printr-un comunicat, că în urma verificărilor efectuate asupra cetăţeniei persoanelor implicate în incidentul rutier, a rezultat, că dintre cei 22 de răniţi, doar trei au cetăţenie română: două persoane adulte şi un minor.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), în autocar se aflau înregistraţi 26 de pasageri, care plecasera vineri de la Băile Homorod spre localitatea Pecs, din Ungaria.

"Autobuzul implicat în accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricaţie 1998 şi este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licenţă de transport persoane, iar şoferul care se afla la volan este deţinător al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil până la data de 15.09.2015", a precizat MT.

Autocarul a fost scos din  canalul în care a căzut  după mai bine de trei ore
Autocarul a fost scos din canalul în care a căzut după mai bine de trei ore

UPDATE 00:15 Se pare că printre cei 22 de răniţi în accidentul din Ungaria se numără şi doi copii. Până în prezent, cauzele accidentului nu sunt cunoscute.

"Doi copiii au fost răniţi în accident. Până în prezent, nu s-a confirmat niciun deces. Din datele preliminare, autocarul se îndrepta spre România. Nu avem informaţii cu privire la cauzele care au dus la producerea accidentului. Răniţii au fost spitalizaţi în Ungaria", a declarat Raed Arafat, secretar de stat M.A.I.

Autocarul a fost scos din canalul în care a căzut după mai bine de trei ore (Fotografii: bama.hu)

Autocarul a fost scos din  canalul în care a căzut  după mai bine de trei ore
Autocarul a fost scos din canalul în care a căzut după mai bine de trei ore

Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului naţional de ambulanţă a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulţi şi trei copii, inclusiv un bebeluş în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.

Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc.

Din primele informații obținute rezultă că 22 de persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportați la unitățile spitalicești din zonă. Până în prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetăţean român.

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest.

În funcție de evaluarea completă a situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria.

Autorităţile au închis tronsonul de autostradă pe care a avut loc accidentul pentru operaţiunile de salvare.

Autocarul a lovit parapetul şi a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului, răsturnându-se pe o parte.

alin oprea logodna medana 4 jpg
cub Kirstie Alley
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
tata teo (3)B jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg