Gafă de proporţii: ROMATSA a trimis ISU Neamţ să salveze o navă eşuată în Franţa


    Foto: arhiva Click!
Foto: arhiva Click!

Iar am făcut-o lată cu identificarea celor aflaţi în situaţii de urgenţă şi care cer ajutor. ROMATSA a solicitat, printr-un mesaj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să intervină şi să salveze o ambarcaţiune eşuată pe lacul Izvorul Muntelui din judeţul Neamţ, transmite romaniatv.net. În realitate, nava era eşuată în sudul Franţei.

Potrivit inspectorului şef al ISU Neamţ, citat de româniatv.net, eroarea a fost dată de satelitul care a preluat alerta emisă de baliza electronică a ambarcaţiunii, iar operatorii ROMATSA nu au făcut altceva decât să transfere intormaţiile către zona în care apărea solicitarea. Totul s-a întâmplat pe 5 februarie, în jurul orei 22.40.

"Am primit de la ROMATSA un mesaj privind un apel de pericol de la o baliză electronică de la o navă, o ambarcaţiune, undeva în zona cozii lacului Izvorul Muntelui, şi că nava este înregistrată în Malta. Probabilitatea informaţiei era de 50%. Erau două locaţii, una la noi pe lac, iar a doua în Marsilia. Noi am făcut o căutare pe lac, am tratat lucrurile foarte serios. M-am gândit că poate există o persoană care şi-a cumpărat o bărcuţă, a adus-o cu trailerul şi a căzut, iar acea baliză electronică s-a activat. Am făcut verificarea pe zona respectivă, pe unde putea fi o astfel de situaţie, coada lacului fiind îngheţată. Deci nu avea cum să fie un vapor în pericol pe zona cozii lacului. Am verificat şi nu era nimic", a explicat inspectorul şef al ISU Neamţ.

După 18 minute de la apelul ROMATSA, s-a primit un al doilea mesaj prin care se anula intervenţia, după ce nava fusese găsită în sudul Franţei.

cub anamaria prodan png
Kanye West si Julia Fox jpg
catalin remus avocatul31 jpg
masina culita jpg
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
cub catalin botezatu png
cub horoscop 1 gif
Ceapă
combustibili alimentare benzina motorina pompa foto shutterstock
catalin botezatu
image
image
image
image
masina culita jpg
Țestoasa Jonathan jpg
Printul Harry jpg
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
catalin remus avocatul31 jpg