Luni s-au reluat cursurile. Când se recuperează orele pierdute din cauza zăpezii

În această dimineaţă, s-au deschis şcolile şi a început semestrul II. Elevii care în ultima săptămână din semestrul I nu au putut ajunge la şcoală din cazua viscolului vor recupera cursurile pierdute.

Ministerul Educaţiei a lăsat la latitudinea şcolilor modul în care va fi recuperată materia. "Conducerile unităţilor de învăţământ vor lua măsuri pentru recuperarea orelor neefectuate din cauza suspendării cursurilor, pâna la sfârşitul anului şcolar, astfel încât să fie asigurată parcurgerea integrală a programelor. Recuperarea se va face după un program special, discutat cu partenerii sociali, avizat de consiliul prefesoral şi aprobat de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ", potrivit unei note emise de Ministerul Educaţiei, semnată de directorul general Liliana Preoteasa.

La rândul lor, sindicatele din învăţământ au transmis că elevii nu vor fi chemaţi la şcoală sâmbăta şi duminica.

"Nu este bine şi recomand să nu se meargă pe varianta recuperării materiei sâmbăta. Se pot găsi şi alte soluţii la nivelul unităţii de învăţământ preuniversitar. Se poate prelungi programul şcolar, astfel încât într-un anumit interval de timp orele să fie recuperare", a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", potrivit rtv.net.

Următoarea vacanţă va fi cea de primăvară, care va fi cuprinsă între 12 şi 22 aprilie. Cursurile vor fi reluate în 23 aprilie şi vor dura până la 20 iunie. Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 21 iunie, şi se va încheia duminică, 14 septembrie.

FotoJet (4) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
foto1 bugetarib jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
20431309 1868359380158355 1385536714054017005 n jpg
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
Finala Chefi la cutite sezonul 10 Foto Antena 1 jpg
image
image
image
image
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate
raed arafat si klaus iohannis jpg
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg