Nu i-a omorât viscolul, dar riscă să-i înghită apele


    În judeţul Buzău,  zăpada de doi metri  se topeşte în casele  oamenilor
În judeţul Buzău, zăpada de doi metri se topeşte în casele oamenilor

Sătenii din localităţile buzoiene afectate de căderile masive de zăpadă de acum două săptămâni trăiesc acum cu teama unor inundaţii, cred ei, mai periculoase decât viscolul. Temperaturile crescute de afară topesc nămeţii uriaşi, ameninţând casele şi gospodăriile.

Oamenii nici nu şi-au revenit bine din spaima viscolului dezlănţuit, că s-au trezit cu pericolul inundaţiilor iminente.  În comunele buzoiene de la câmpie, sunt gospodării unde stratul de zăpadă încă măsoară doi metri. În curtea lui Gheorghe Niţă, din Scurteşti, comuna Vadu Paşii, casa este în continuare prizoniera unui maldăr de omăt. Soarele îl va transforma încet, dar sigur într-o baltă, iar perspectiva nu-i dă deloc pace bătrânului.

Bătrânii din Scurteşti sunt în pericol să-şi piardă casele

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

"Casa e din paiantă, iar pereţii absorb ca un burete. Deja se vede unde e umezeala mare. Încerc să o dezlipesc de ziduri, dar e greu, pentru că are mai mult de un metru şi jumătate grosime. Ce-o fi, o fi", spune Gheorghe Niţă.

Pereţii caselor au început deja să absoarbă umiditatea din sol, iar cine nu şi-a dat zăpada din pod s-a trezit că le curge apă din tavan. Bărbaţi şi femei trag laolaltă, din răsputeri, să îşi care zăpada cât mai departe de gospodării, fie cu roaba, fie cu căruţe închiriate de la vecini.Simt însă că nu au spor.

Sătenii se roagă să nu crească şi mai mult temperaturile, pentru că zeci de locuinţe ar fi distruse, mai ales cele construite din chirpici şi pământ galben. Soluţia, spun ei, ar fi ca toată cantitatea de zăpadă să fie încărcată în camioane şi transportată undeva, pe câmp, unde să se topească în voie.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg