FOTO Decebal Traian Remeş, condamnat la trei ani de închisoare în 2013, eliberat condiţionat. In ce hal s-a transformat


    Decebal  Traian Remeş
Decebal Traian Remeş

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", va fi eliberat din penitenciar anunţă Mediafax. Remeş a ispăşit un an din pedeapsă şi devine un om liber după ce Tribunalul Maramureş i-a admis definitiv cererea de eliberare condiţionată

Din 25 februarie 2013 Remeş a fost încarcerat la Penitenciarul Baia Mare, iar la jumătatea lunii ianuarie a cerut să fie eliberat condiţionat, motivând că are peste 60 de ani şi a ispăşit o treime din pedeapsă. Judecătoria Baia Mare i-a admis cererea de eliberare condiţionată, dar procurorul DNA din acest dosar a făcut recurs.

Magistraţii Tribunalului Maramureş, care au judecat, marţi, recursul, au respins cererea DNA, astfel că fostul ministru al Agriculturii va fi pus în libertate.

Potrivit vechiului Codul Penal, în cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani se poate dispune eliberarea condiţionată după executarea efectivă a unei treimi din durata pedepsei, în cazul condamnării care nu depăşeşte 10 ani. Noul Cod penal stipulează, în acelaşi caz, că deţinutul poate fi eliberat după ce a executat jumătate din pedeapsă. Potrivit principiului aplicării legii mai favorabile, Remeş beneficiază de prevederile vechiului Cod penal.

Decebal Traian Remeş, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", este încarcerat din 25 februarie 2013 la Penitenciarul Baia Mare, după ce completul de cinci judecători al instanţei supreme a decis definitiv condamnarea fostului ministru, dar şi a lui Ioan Avram Mureşan la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Caltaboşul". De asemenea, denunţătorul acestora, Gheorghe Ciorbă, a rămas cu condamnarea la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare dispusă prin sentinţa din 14 februarie 2012.

Ioan Avram Mureşan se află în închisoare din mai 2012, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la şapte ani de detenţie într-un alt dosar, în care a fost judecat pentru deturnare de fonduri.

În dosarul "Caltaboşul", Ioan Avram Mureşan a fost judecat pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, pentru trafic de influenţă, iar omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă.Conform rechizitoriului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, funcţie deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare (caltaboş şi ţuică) în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

simeon stalpnicul png

"Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea - structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", precizau procurorii DNA.Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, şi un autoturism de lux Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea, mai arătau procurorii.

simeon stalpnicul png

Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe Decebal Traian Remeş.

Decebal Traian Remeş şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Agriculturii în 11 octombrie 2007, după ce postul naţional de televiziune a difuzat imagini din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan

Alţi patru miniştri sunt la «răcoare»

După ce a ieşit Remeş, mai sunt patru foşti miniştri după gratii, iar alţi câţiva aşteaptă deciziile magistraţilor.

Adrian Năstase. La 6 ianuarie 2014, s-a dat sentinţa finală în dosarul „Zambaccian”: Adrian Năstase s-a întors la puşcărie, pentru patru ani. După 21 de zile petrecute la Rahova, Năstase a fost mutat la Jilava, puşcărie pe care o cunoaşte deja destul de bine, după cele 9 luni petrecute acolo în 2012.

Victor Babiuc. Este la Penitenciarul Găeşti unde aşteaptă eliberarea condiţionată, ce va fi hotărâtă în 28 februarie. Fostul ministru al apărării, de 75 de ani, a fost condamnat, în 21 mai 2013, la doi ani închisoare de în dosarul schimburilor de terenuri cu Gigi Becali.

Relu Fenechiu. Ultimul intrat după gratii este fostul ministru al transporturilor, înfundat în afacerea „Transformatorul”. Relu Fenechiu a fost condamnat, la 30 ianuarie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare.

Ioan Avram Mureşan. Fostul ministrul al agriculturii a fost judecat împreună cu Remeş, în dosarul „Caltaboşul”, în 25 februarie 2013. Instanţa l-a condamnat la 3 ani închisoare, pentru fapte de corupţie, dar a mai primit o pedeapsă de 7 ani şi o execută pe aceasta.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
infidelitate jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg