Poliţia: Eleva dispărută abia aştepta să ajungă acasă. Nu şeful de tren a identificat-o!

15 februarie 2014
article img
Petre Tobă (Foto: Dorin Constanda)

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a confirmat sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă, că Iulia Ionescu, eleva de 15 ani dispărută, că fata a fost găsită şi se află în custodia poliţiei.

Conform lui Tobă, meritele găsirii Iuliei se datorează colaborării dintre instituţiile statului şi că şeful de tren nu a identificat-o, ci poliţia.

"Am stabilit că minora se află în Suceava şi o echipă specializată a reuşit să o identifice şi se deplasează cu ea sre Bucureşti. Minora nu a fost victima niciunei infracţiuni. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să o informez pe mama fetiţei. Mama a avut o discuţie telefonică inclusiv cu Gabriel Oprea şi i-a transmis totul, că este bine, în custodia poliţiei".

"Fetiţa va fi predată familiei. Ea a colaborat din primul moment cu poliţiştii, în echipă au fost şi poliţişti femei şi vreau să ştiţi că abia aştepta să ajungă acasă la familie".

"Am avut date şi informaţii că fata este în zona Suceava. Dovadă că ea este acum în custodia noastră".

"Pot să vă confirm că fetiţa era îmbrăcată în aceleaşi haine în care plecase de acasă: palton negru, pantaloni negri".

"Şeful de tren nu a avut nicio participare la această identificare. A fost identificată în tren, de Poliţie", a spus petre Tobă, potrivit Realitatea.net.