Primăria Capitalei va instala benzi prioritare pentru vehiculele RATB pe 28 de bulevarde

Ultima actualizare:

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Capitalei și Brigada de Poliție Rutieră au aprobat amenajarea unor benzi speciale destinate exclusiv RATB pe 28 dee străzi și bulevarde din București. Dintre acestea în prima urgenţă iniţiativa va fi aplicată pe opt artere.

- Splaiul Independenței, între Podul Operei și Piața Unirii- Calea Dorobanți, între Bd. Dacia și Șos. Ștefan cel Mare- Calea Floreasca- Str. Barbu Văcărescu- Calea Griviței, între Bd. Ion Mihalache și str. Gara de Nord- strada Sevastopol- strada Occidentului- str. gen. Gheorghe Manu.

Pe celelalte banda va fi delimitată în funcţie de bugetul Administraţiei Străzilor.

"Administrația Străzilor nu poate refuza să aplice această decizie. Noile planuri de circulație, cu benzi pentru RATB, au fost aprobate de Comisia de circulație și de poliția rutieră. Obligația Administrației Străzilor este să aplice aceste planuri de circulație așa cum au fost ele aprobate, să instaleze indicatoare rutiere, să aplice marcaje rutiere așa cum se regăsesc în planurile de circulație", a explicat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Reprezentanții Administrației Străzilor spun că noile măsuri vor fi aplicate abia după ce va fi organizată o nouă licitație pentru a achiziționa infrastructura necesară.

"După ce va fi aprobat bugetul pentru acest an vom achiziționa stâlpișori și în funcție de lista pe care o vom primi vom delimita benzi pentru RATB", a explicat pentru B365.ro, Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor

La sfârșitul lunii septembrie 2013, Primăria Capitalei a delimitat o bandă specială pentru autobuzele RATB pe Splaiul Independenței, tronsonul cuprins între strada Șelari și Calea Victoriei. Au fost montați stâlpișori, și pe un sens și pe celălalt, iar Poliția Capitalei a supravegheat zona pentru a se asigura că banda destinată RATB nu este utilizată și de alți participanți la trafic.

Experimentul de pe Splaiul Independenţei a arătat că municipalitatea ar economisi sume colosale dacă ar asigura circulaţia mijloacelor RATB pe benzi ce le sunt dedicate exclusiv

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net