FOTO Un pod de 100 de metri s-a prăbuşit cu tot cu maşinile care se aflau pe el

Ultima actualizare:

    Podul peste râul Strei din localitatea hunedoreană Bretea Streiului s-a prăbuşit după ce un pilon de susţinere a cedat.
Podul peste râul Strei din localitatea hunedoreană Bretea Streiului s-a prăbuşit după ce un pilon de susţinere a cedat.

Pilonul unui pod construit peste râul Strei în zona localităţii hunedorene Bretea Streiului a cedat, marţi seară, iar o dată cu el s-a prăbuşit şi podul din beton armat, lung de aproape 100 de metri. Două autoturisme circulau în acele momente pe pod.

„În câteva secunde, podul a luat-o la vale şi o dată cu el şi maşina cu care îl traversam. Eu mergeam către casă, şi când să trec podul am simţit dintr-o ată că plutesc în maşină, după aceea, când am lovit partea aceasta căzută a podului, din faţa mea, am dat cu capul de volan. Pentru câteva clipe mi-am pierdut luciditatea. Din fericire, maşina nu a căzut în apă, a rămas pe podul prăbuşit, fiind scoasă apoi de pompieri. O altă maşină care venea de pe contrasens, a căzut cu roţile în craterul formar”, a relatat Adrian Trif, un tânăr care a trăit experienţa neplăcută a ruperii podului.

Suceava: În maşina care a căzut în groapă se aflau o familie: mama, tata şi un copil de 6 ani

pod hunedoara
pod hunedoara


    pod hunedoara
pod hunedoara

simeon stalpnicul png

„Pompierii au acţionat cu troliul din dotarea autospecialei pentru evacuarea celor două autoturisme, persoanele aflate la bordul acestora au ieşit din maşini şi s-au deplasat pe mal, până la sosirea echipajelor de intervenţie. Pasagerii nu au suferit traumatisme sau excoriaţii în urma surpării podului”, a declarat căpitanul Anemona Doda, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Hunedoara: Podul s-a prăbuşit după ce un pilon de rezistenţă a cedat

simeon stalpnicul png

Suceava: Groapa a apărut din senin pe DN 2E

simeon stalpnicul png

Pagube de milioane

Pagubele produse prin prăbuşirea podului sunt însemnate, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara. „Ce e rău e că accesul oamenilor la Bretea va fi mai dificil. Se va face pe podurile peste Strei, din localităţile învecinate. Va trebui să punem o sumă destul de mare la dispoziţie pentru refacerea podului şi nici timpul în care va putea fi refăcut nu va fi unul scurt”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Autorităţile din judeţul Hunedoara au înfiinţat o comisie care va ancheta împrejurările în care s-a produs evenimentul. Ioan Beica, viceprimarul comunei Bretea Română, de care aparţine satul Bretea Streiului, susţine că podul a fost construit la începutul anilor 1970. „Probabil, apa a dus la uzarea acelui pilon de susţinere.

Totuşi, până la prăbuşirea podului, nimeni din comună nu a sesizat că podul reprezenta un pericol”, a afirmat viceprimarul Ion Beica. Accesul în zona podului a fost oprit, iar localnicii trebuie să ocoloească cel puţin cinci kilometri până la podurile învecinate, pentru a ajunge în sat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net