Click! îţi dă 10 sfaturi ca să alegi cel mai potrivit mărţişor

Ultima actualizare:

    Pentru soţia sau iubita ta alege mici bijuterii din aur sau argint
Pentru soţia sau iubita ta alege mici bijuterii din aur sau argint

Câteva zile ne mai despart de 1 Martie şi, dacă nu ai cumpărat încă mărţişoare, ar trebui să te grăbeşti! Tarabele sunt pline ochi, iar preţurile - pentru toate buzunarele! Dar ştii cum să alegi mărţişorul potrivit? Click! îţi spune care sunt regulile de care trebuie să ţii cont pentru a face o surpriză plăcută femeilor dragi din viaţa ta!

1. Coşari sau trifoi pentru persoanele conservatoare

În cazul în care cumperi un mărţişor pentru o persoană care este conservatoare, ar trebui să alegi modele clasice: trifoi cu patru foi, coşari sau mărţişoare cu motive florale. Evită tot ce este prea colorat, prea strălucitor şi prea mare. Evită, de asemenea, pietrele din sticlă colorată, penele, sclipiciul, paietele.

2. Mici bijuterii pentru soţie sau iubită

Pentru soţia sau iubita ta alege mici bijuterii din aur sau argint: o pereche de cercei, un colier, o broşă. Depinde foarte mult de gusturile sale dar şi de cât te ţine buzunarul. Pentru că, în ultimii ani, vânzarea de mărţişoare-bijuterii a devenit o adevărată afacere. Iar preţurile la care se vând produsele de calitate sunt, uneori, piperate. Însă, dacă optezi pentru o bijuterie, indiferent de model, alege ca material aurul sau argintul. În nici un caz nu cumpăra tinichele!

3. Şnururi sub formă de brăţară pentru colegele de la serviciu

Pentru colegele de la serviciu cumpără mărţişoare identice, asta ca să nu cumva să stârneşti gelozii. Nu ai vrea să le auzi apoi pe femei cum se ceartă pe motiv că „mărţişorul meu nu e aşa de frumos ca al tău". Pentru a împăca toate gusturile, cumpără şnururi albe şi roşii sub formă de brăţară.

4. O felicitare pentru mama

Mama este o femeie specială în viaţa ta, aşa că ar trebui să fii foarte grijuliu de 1 Martie. Cumpără un mărţişor de calitate care să poarte un anumit mesaj: un coşar, un trifoi, o inimă, un bucheţel de flori. De asemenea, mamei îi poţi da şi o felicitare pe care, cu siguranţă, o va păstra mulţi ani de acum încolo şi se va lăuda cu ea tuturor celor care îi vor călca pragul casei. „Uite ce am primit de la fiul meu!"

5. Alege produse de calitate!

Sunt aspecte foarte importante atât gestul de a oferi în dar un mărţişor, cât şi calitatea acestuia. Alege produse bine finisate, confecţionate din materiale de calitate! Verifică atent ca mărgelele sau pietrele colorate să nu se dezlipească, zalele să nu se desprindă, penele să nu se rupă.

6. Optează pentru produse lucrate manual

În ultimii ani, de Mărţişor au apărut la vânzare din ce în ce maimulte produse confecţionate manual: broşe din lână, fetru sau croşetate, cercei din pastă fimo, mărgele, coliere, brăţări sau figurine - pandantiv. Este recomandat mai degrabă să cumperi un mărţişor hand made, unicat, decât unul mai ieftin, dar de serie.

7. Atenţie la ambalaj!

Amabalajul trebuie să fie impecabil! Atenţie la celofan, la cutia în care este ambalat mărţişorul (să nu fie ruptă, murdară, dezlipită sau îndoită). De asemenea, mare atenţie la punga din hârtie în care trebuie să-ţi fie vândut produsul. În cazul în care nu eşti mulţumit, este recomandat să cumperi separat ambalajul, în funcţie de preferinţele tale. Poţi alege cutiuţe de bijuterii de diferite forme, modele şi mărimi.

8. Evită kitsch-urile!

Tarabele sunt pline de mărţişoare, pentru toate gusturile şi buzunarele. Pentru a evita să faci vreo greşeală în alegerea ta, evită produsele foarte ieftine, de calitate îndoielnică. Printre modelele tradiţionale, clasice, se strecoară şi o mulţime de kitsch-uri pe care ar trebui să le eviţi: globuri din sticlă, eşarfe, bijuterii din metal, figurine etc.

9. Ce mesaj vrei să transmiţi?

Mare atenţie la mesajul pe care îl transmiţi atunci când oferi un mărţişor. De exemplu, ar fi de prost gust să cumperi un mărţişor sub formă de inimă şefei tale sau colegelor de la serviciu. De asemenea, la fel de ciudat ar fi şi dacă ai cumpăra bijuterii scumpe, când nu este cazul. Mare atenţie şi la mesajul pe care îl scrii pe felicitări! Într-un fel îi vei scrie mamei, în alt fel iubitei tale şi în alt fel persoanelor străine, în vârstă!

10. Cumpără flori!

Dacă persoana căreia vrei să-i faci o surpriză nu agreează ideea de mărţişor, considerând că este un kitsch, atunci cumpără un buchet de flori. Nu vei da greş în alegerea ta! Optează pentru flori de primăvară: ghiocei, zambile, narcise, lalele. Poţi cumpăra un coşuleţ cu ghiocei care costă între 3 şi 5 lei, sau poţi opta pentru un buchet sofisticat, de la o florărie. Leagă de codiţa unei flori un şnur alb-roşu, care simbolizează Mărţişorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sarmale in Japonia Captura Video HaiHui în doi jpg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net