Orașele din România unde locuitorii au cele mai grase lefuri

Ultima actualizare:

Cine are cele mai frumoase lefuri? Potrivit Institutului Naţional de Statistică, salariile medii nete cele mai mari sunt în Bucureşti şi în Cluj, iar la coada clasamentului se situează Harghita şi Vrancea. Am calculat de cât timp au nevoie locuitorii din mai multe judeţe pentru a achiziţiona diferite produse.

Iată ce spun statisticile oficiale! Angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii din ţară, cu un câştig mediu net în luna aprilie de 2.917 lei, urmaţi de cei din judeţele Ilfov (2.309 de lei) şi Cluj (2.269 de lei). Judeţele cu cele mai mici salarii din România sunt Harghita, cu un câştig mediu net de 1.387 de lei, Vrancea (1.444 de lei) şi Covasna (1.449 de lei).

Click! a calculat câte minute, ore sau zile trebuie să lucreze românii pentru câteva produse importante şi am ales zece categorii de alimente, bunuri sau servicii. De pildă, pentru un plin de benzină, un bucureştean “transpiră” timp de o zi, şase ore şi 27 de minute. Pentru a-şi umple rezervorul de la maşină, un vasluian lucrează nu mai puţin de trei zile şi patru ore.

Cum am calculat. Am pornit de la un program lunar de 21 de zile lucrătoare a câte opt ore, adică 168 de ore sau 10.080 de minute. Pentru a afla cât munceşte un prahovean pentru un televizor, am împărţit venitul în judeţ (1.897 de lei) la numărul de ore dintr-o lună (168) şi a rezultat câştigul pe oră (11,3 lei). Împărţind apoi preţul televizorului (1.000 de lei) la câştigul pe oră (11,3 lei), rezultă 88 de ore şi 30 de minute, adică 11 zile şi 30 de minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net