Orașul din România luat cu asalt de turiști din Franța, Cehia și Polonia: „Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut”

Tot mai mulți străini aleg să viziteze orașul Cluj-Napoca. Sunt atrași de atmosfera vibrantă, cu numeroase evenimente culturale, concerte, festivaluri și activități recreative. Printre principalele atracții turistice din Cluj-Napoca se numără Piața Unirii, Catedrala Mitropolitană, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Cluj Arena și Parcul Central.

Cluj-Napoca Foto: arhivă Click!
Cluj-Napoca Foto: arhivă Click!

Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraș din România

Cluj-Napoca este al doilea cel mai mare oraș din România și a devenit „a doua capitală a țării”. Cluj-Napoca, municipiul de reședință al județului Cluj, a fost numit doar Cluj până în 1974.

Orașul are o istorie de două milenii și găzduiește o mulțime de corporații, fiind numit „cel mai business friendly” oraș românesc, în perspectiva Emerging Europe Business Perception Index for 2022. Cluj-Napoca este situat în nord-vestul României, în regiunea istorică a Transilvaniei și este un important centru cultural, economic și academic.

Orașul cu o bogată moștenire istorică

Orașul are o populație diversificată, cu o bogată moștenire istorică, arhitecturală și culturală, fiind cunoscut și drept "capitala culturală" a Transilvaniei. În ultimii ani se regăsește tot mai des în topul celor mai frumoase orașe, CNN, considerând Cluj-Napoca între cele mai frumoase 20 de orașe din Europa. 

„Sunt multe biserici în centru. Acum, ne aflăm la Catedrala Ortodoxă. Ne-ar plăcea să vedem și alte locații minunate. Ne uităm pe hartă și vedem multe muzee. Am observat că aici este o altă clădire frumoasă, Teatrul, dar și Monumentul lui Matei Corvin", a declarat Piotr, din Polonia, pentru DC News.

"Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut"

„Suntem un grup de medici veniți la Cluj pentru un congres. Suntem din Cehia, Franța, Polonia. Am vizitat centrul orașului. Ne-a plăcut", a spus Ana, Cehia, pentru DC News.

„Astăzi, am avut ocazia să facem o plimbare scurtă prin centrul orașului, în Piața Unirii și, aici, în Piața unde ne aflăm acum (n. red. Piața Avram Iancu, unde se află Catedrala Mitropolitană Ortodoxă). Nu am apucat să vedem multe în decurs de 15 minute.

Până acum am observat arhitectura, mi-a plăcut foarte mult ce am văzut. De asemenea, punctez că este un oraș curat, îmi place acest lucru! Astăzi, este o vreme frumoasă, niciun nor, un cer albastru minunat, iar acoperișurile din zona aceasta sunt foarte frumos puse în evidență. Chiar aici unde ne aflăm sunt acoperișuri de clădiri impresionante", a spus Sebastian, din Polonia, pentru DC News.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
slabire pixabay jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
pistol jpg
Festivalul dovlecilor jpeg 5 jpeg
centrale termice de apartament webp
Cathedral Plaza FOTO Facebook
romani care au revenit din rusia impresionati de ce au gasit intr un oras din romania jpg
gandit 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net