Orașul din România unde se va deschide o nouă fabrică. „Este o investiţie majoră, de 1.4 miliarde de euro”

O companie belgiană intenționează să construiască o fabrică uriașă de baterii electrice într-un oraș din România. Investiția se ridică la nu mai puțin de 1.4 miliarde de euro, iar primarul orașului spune că vor fi create locuri de muncă pe care forţa de lucru din zonă le aştepta cu nerăbdare.

Fabrica uriașă pe care belgienii o vor construi într-un oraș din România / foto: Pexels
Fabrica uriașă pe care belgienii o vor construi într-un oraș din România / foto: Pexels

O nouă fabrică va fi construită într-un județ din România, iar zeci de locuri noi de muncă vor fi create odată cu noua investiție. O compamie belgiană va deschide, în Zona Liberă Galaţi, pe o suprafaţă de circa 60 de hectare, o fabrică în care doar investiția inițială va fi de 1.4 miliarde de euro. Primarul municipiului Galați a transmis că investiția reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte comune ale ţării noastre cu Belgia.

„Oraşul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori. Sunt încântat că am participat astăzi, alături de o importantă delegaţie din România, la semnarea unuia dintre cele mai mari proiecte comune ale ţării noastre cu Belgia. Este o investiţie majoră, de 1.4 miliarde de euro, pentru realizarea căreia s-a muncit destul de mult în ultima perioadă şi care necesită eforturi şi mai mari pentru a fi implementată.

„Galaţiul devine un reper important în domeniul fabricării bateriilor electrice”

Nu a fost uşor să aducem acest proiect la Galaţi pentru că a trebuit să îndeplinim mai multe cereri, dar afirm cu satisfacţie că, ajungând în acest punct al proiectului, oraşul nostru şi întreaga comunitate din sud-estul României vor avea foarte mult de câştigat. Şi prin această importantă investiţie, Galaţiul este pe harta economică a regiunii, fiind tot mai aproape de obiectivele sale, acelea de a fi ca o poartă strategică în estul Uniunii Europene.

Prin ridicarea fabricii de baterii pentru maşinile electrice vor fi create locuri de muncă pe care forţa de lucru din zonă, bine pregătită, le aştepta cu interes. Le mulţumesc reprezentanţilor companiei ABEE, oficialilor belgieni şi români, domnului europarlamentar Dan Nica şi domnului consilier de stat Florin Spătaru.

În acest fel, Galaţiul devine un reper important în domeniul fabricării bateriilor electrice la nivel internaţional”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, relatează antena3.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net