Orașul Sibiu intră, luni, în carantină. Ce restricții se impun

image
Carantina va fi valabilă pentru o perioadă de două săptămâni

Orașul Sibiu intră, luni, în carantină, a anunțat, vineri, Secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed Arafat. Închise vor fi și Șelimbăr, cartierul Arhitecților, Tălmaciu și Cisnădie. Măsura se aplică timp de două săptămâni.

Carantina s-a impus deoarece județul Sibiu a depășit incidența de infectare 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile. Joi, de exemplu, în 12 noiembrie, județul a avut o rată de 7,4 la mie, iar orașul Sibiu a avut o rată de infectare de peste 11 la mie. Odată cu intrarea în carantină se impun anumite restricții pe care locuitorii vor fi obligați să le respecte. 

Mall-urile și magazinele se vor închide în weekend-uri

"O excepție va fi în acest weekend și în fiecare weekend după asta, pe durata măsurii de carantinare, este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekendului și anume sâmbătă, duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd", a declarat șeful DSU. De asemenea, de luni, mall-urile și magazinele se vor închide de la ora 20:00, în loc de 21.00. Terasele vor fi închise pe durata carantinei. Magazinele vor putea avea în ele maxim o persoană la 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică.

Program special în magazine pentru persoanele în vârstă 

"Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face pentru persoanele peste 65 de ani. Pentru ieșirea din locuință și din zonele carantinate există excepții care vor anunțate, precum activitatea profesională, asistența medicală, asistența medicală de urgență, cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere", a mai spus Arafat. Activitățile religioase se vor desfășura în spații deschise pe durata carantinei. 

Subprefectul de Sibiu a fost demis

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea, transmite Digi24. Decizia de încetare a mandatului temporar de subprefect al Sibiului a lui Rareș Macrea a venit cu mai puțin de 24 de ore înainte ca șeful DSU, Raed Arafat, să meargă la Sibiu pentru a decide dacă se impune sau nu carantina pentru orașele Sibiu, Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.

Rareș Macrea a fost numit temporar prefect când Guvernul Orban a eliberat-o din funcție pe Maria Minea, numită de Guvernul PSD Viorica Dăncilă. După numirea lui Mircea Crețu tot pe un mandat temporar în funcția de prefect, Rareș Macrea a devenit subprefect. În ultima perioadă, când prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Mihai Bendeac
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
Ruxi și cristi mitrea
niculina stoican   facebook jpg
img (3) jpg
grasime corporala
Gigi Hadid și Kanye West
Justin Trudeau FOTO EPA-EFE
Proliferarea nucleară  O amenințare reală jpeg
image
image
image
image
foto facebook opera din iasi jpg
grasime corporala
Mig 21 LanceR Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
Angajaţii de la vulcanizare au deja primii  clienţi, dar se pregătesc de valul ce urmează  jpeg
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg