Orban: «Mâine va fi emis ordin cu privire la noile spitale care vor pune la dispoziţie paturi de ATI»

image
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul Guvernului este de a creşte cu peste 200 de locuri, numărul de locuri în secţiile de terapie intensivă, în termen de o săptămână. Şeful Executivului a adăugat că a inventariat, la întâlnirea de la Ministerul Sănătăţii şi spitalele care urmează să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID. „În cursul zilei de mâine, cel târziu poimâine, va fi emis ordin ministrului Sănătăţii cu privire la aceste noi unităţi spitaliceşti care vor pune la dispoziţie paturi de terapie intensivă”, a mai spus prim-ministrul.

„Am discutat despre creşterea capacităţii de tratare în terapie intensivă. Am analizat posibilele soluţii. Obiectivul nostru este ca, în termen de o săptămână, să creştem cu peste 200 de locuri numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă. De asemenea, ca pregătirea noilor secţii de terapie intensivă ale spitalelor care intră în funcţiune să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcţionale, toate circuitele să fie respectate şi toate instalaţiile să funcţioneze corect. Am inventariat spitalele care urmează să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID. În cursul zilei de mâine, cel târziu poimâine, va fi emis ordin ministrului Sănătăţii cu privire la aceste noi unităţi spitaliceşti care vor pune la dispoziţie paturi de terapie intensivă”, a afirmat Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă la finalul întâlnirii marţi de la Ministerul Sănătăţii.

El a adăugat că un alt subiect a fost cel al controalelor care vor fi făcute de echipele mixte ale DSP şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă la instalaţiile de alimentare cu oxigen din spitale.

„Al doilea subiect îl cunoaşteţi. L-am discutat încă de duminică, este cel legat de derularea verificărilor făcute de echipele comune DSP şi inspectorate pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, cu sprijinul tehnic al ISCIR şi CNCIR pentru a verifica conformitatea cu reglementările a funcţionării instalaţiilor de alimentare cu oxigen, instalaţiilor de alimentare cu vacuum, cu aer comprimat şi de asemenea situaţia alimentării cu oxigen, pentru că şi aici ne confruntăm cu o creştere dramatică a cantităţii de oxigen consumată şi spitalele trebuie să facă toate eforturile pentru a avea întreaga cantitate necesară pentru tratarea pacienţilor. Sigur că am mai discutat şi un alt punct, dar asupra acestui punct Preşedintele României va comunica după reuniunea de astăzi”, a completat premierul.  

Premierul Ludovic Orban a decis, la întâlnirea de lucru de duminică la Palatul Victoria cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă de luni controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”, informează Guvernul. 

FotoJet jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Viktor Orban FOTO AFP
incendiu S5 foto ISU B If jpg
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg