Ordonanța de Urgență prin care se înăspresc pedepsele pentru criminali, pedofili și violatori, adoptată săptămâna viitoare


    Criminalii ar putea primi cea mai grea pedeapsă: închisoare pe viață sursa foto: click.ro
Criminalii ar putea primi cea mai grea pedeapsă: închisoare pe viață sursa foto: click.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ultima săptămână din luna august Guvernul va lua o serie de măsuri legate de înăsprirea pedepselor pentru criminali și violatori. Asta, în contextul cazului de la Caracal.

„Am spus că nu mai intervin în justiție și nu mai vreau să dau prin ordonanțe de urgență decizii care țin de justiție, dar cred că e reparație morală să avem închisoare pe viață pentru crime și pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face și voi face”, a declarat Viorica Dăncilă, la un post de televiziune.

Întrebată când va emite Executivul ordonanța de urgență, Dăncilă a spus că măsurile vor fi luate în ultima săptămână din luna august. „Am spus că vin cu o ordonanță de urgență care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcționare nu tocmai bună a unor intervenții. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, ordonanțe de urgență pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne și a ministerului Justiției. Le vom adopta în ședință de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act”, a mai spus ea.

Premierul a mai făcut referire și la demisia ministrului de Interne Nicolae Moga, în contextul cazului de la Caracal, după numai 6 zile de mandat, spunând că acesta a anunțat că este o demisie de onoare.

Premierul Viorica Dăncilă cere închisoare pe viață pentru criminali

Premierul Viorica Dăncilă a făcut săptămâna trecută o declaraţie, precizând că vrea insituirea pedepsei cu închisoare pe viață pentru criminali și înăsprirea pedepselor pentru pedofili și violatori. „Crima de la Caracal ne-a adus în faţă imaginea unei cruzimi inimaginabile care ne-a arătat foarte limpede că împotriva criminalităţii trebuie să ducem un adevărat război. Am spus că vreau sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili. Voi da o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean”, a spus premierul.

„Voi da ordonanțe de urgență. Îmi asum acest lucru”

„Am zero toleranţă pentru greşeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate şi profesionalism la erori de procedură şi nerespectarea legii. Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de prim-ministru românii să se teamă. Vom reforma acest sistem, vom corecta de urgenţă tot ceea ce este greşit şi vom institui mecanismele de prevenţie pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să nu mai aibă loc vreodată”. În acest context, premierul a ținut să precizeze faptul că a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care îmbunătățește modul în care sunt căutate persoanele dispărute.

Propunerea, analizată de Ministerul Justiției

Dăncilă a mai afirmat că Ministerul Justiţiei va aduce propuneri de modificare a legislaţiei penale, pentru înăsprirea acestor pedepse. “Ministerul Justiţiei a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim-ministru voi da ordonanţele de urgenţă necesare. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute şi implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru”, a explicat premierul.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/cazul-caracal-psiholog-gheorghe-dinca...

https://www.click.ro/news/national/cazul-caracal-psiholog-gheorghe-dinca...

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
FotoJet jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
accident brasov
cub catalin botezatu dubai png
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
eren yilmaz tiktok jpg
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg