OZN-uri filmate în România

Ultima actualizare:

    Se mişcă foarte repede în raport cu avionulcaptură: youtube
Se mişcă foarte repede în raport cu avionulcaptură: youtube

Unul din cele mai controversate fenomene din lume este fenomenul OZN. Nici ţara noastră nu a fost ocolit de acest fapt şi Internetul este plin de OZN-uri filmate în România. Unele dintre ele sunt falsuri flagrante, dar altele pot pune pe gânduri un om cu mintea deschisă spre aşa ceva.

De obicei orice observare a unui fenomen atmosferic inexplicabil care se manifestă drept licăriri de lumină sau umbre extrem de agile care se mişcă cu o viteze ce poate sfida legile fizicii poate fi interpretată drept apariţie OZN. De obicei, calitatea îndoielnică a filmărilor, lipsa de repere care să îţi poată permite să îţi faci o idee despre viteza de deplasare, de distanţe sau dimensiune pune la îndoială veridicitatea întâmplării şi deschide larg uşa controverselor. Faptul că sunt cotroversate nu înseamnă automat că sunt şi neadevărate. 

Termenul OZN-ul este de obicei asociat unor vizitatori din altă lume

OZN-uri filmate în România, în ultimul timp

Cele mai recente OZN-uri filmate în România au avut loc în cartierul Bucureştean Pajura, în luna martie a anului trecut, în luna septembrie a anului trecut deasupra Munţiilor Bucegi sau în luna noiembrie deasupra Reşiţei. Aceste fenomene nu sunt lăsate neinvestigate şi sunt luate cât se poate de în serios de “Asociaţia pentru Studiul Fenomenelor Spaţiale Neidentificate”- ASFAN.

Chiar presa străină a acordat atenţie unui întâmplări cu OZN-uri filmate în Româina, ziarul britanic Daily Mail publicând o fotografie a “Casei poporului” făcută de un român şi care a fost asemuită de britanici cu imaginile din filmul american “Independece day”. 

Fotografia lui Cosmin Gârleşteanu ajuns în presa britanică
Fotografia lui Cosmin Gârleşteanu ajuns în presa britanică

Aceste OZN-uri filmate în România sunt analizate de specialişti în astronomie, fizică, opticieni dar bineînţeles că sunt de faţă şi cadre militare.

Primele apariţii de OZN-uri raportate în România

Preşedintele ASFAN, Ion Hobana, a studiat presa de la începutul secolului şi a descoperit că în luna ianuarie a anului 1913, deasupra unor obiective militare de la noi din ţară au raportate lumini strălucitoare care survolau zona. Din ordinul ministrului de război s-a tras asupra lor şi s-au făcut observaţii cu aparate optice. În sprijinul faptului că întâmplările nu au fost plăsmuite, la solicitarea lui Ion Hobana, Ministerul Apărării i-a pus la dispoziţie nouă rapoarte militare la care se adaugă 14 ştiri publicate de ziare, toate fenomenele fiind întâmplate într-o singură lună calendaristică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net