Pâinea asta poate hrăni 800 de oameni!
Forfotă mare ieri în Capitală, la Centrul Expoziţional Romexpo! Câteva sute de români s-au înghesuit să vadă şi mai ales să guste din cea mai mare pâine tradiţională produsă vreodată în România. Coaptă pe vatra unui cuptor tradiţional de cărămidă, uriaşa pâine a cântărit 80 de kilograme, iar la prepararea ei au muncit patru bucătari.
Sute de vizitatori, inclusiv Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, au degustat ieri, la Romexpo, în cadrul Târgului INDAGRA, o pâine tradiţională gigant cu cartofi, coaptă pe vatră.
Sute de oameni au venit ieri la Romexpo, în cadrul târgului INDAGRA
„S-au folosit 57 kg de făină, 34 litri de apă, 10 kg de cartofi, un kg de drojdie şi un kg de sare. Am ţinut-o şase ore la cuptorul încins la 340 de grade. Din pâinea asta pot mânca aproape 800 de persoane, având în vedere că un om consumă în jur de 100 de grame la o masă", ne-a declarat Dioszegi László, liderul echipei de brutari originari din Sfântu Gheorghe.
Vizitatorii au stat la rând să guste din pâinea gigant
Nouă ore au stat brutarii pe lângă aluat ca să fie siguri că la final vor avea o pâine uriaşă, dar şi gustoasă. La momentul scoaterii din cuptor pâinea era de culoare neagră, însă ei au dat asigurări că nu este arsă, ci pentru a fi bine coaptă în interior, trebuie să aibă această culoare. Pâinea a fost curăţată de coajă, tăiată şi împărţită vizitatorilor.
Marin Gavrilă şi Gheorghe Sanda, veniţi din Olt, au fost încântaţi de gustul pitei
"Ca la mama acasă! Aşa miroase şi e la gust. Brutarii şi-au făcut treaba cu brio", ne-a spus Gheorge Sanda, venit tocmai din judeţul Olt să guste din pâinea gigant. Târgul INDAGRA, dedicat agriculturii, mai este deschis vizitatorilor şi astăzi, până la ora 16.00, iar intrarea costă 15 lei.