Palatul lui Sorin Ovidiu V├«ntu, scos la v├ónzare cu 4 milioane ÔéČ

19 ianuarie 2020
image
Aceasta este vila D. Ionescu, monument istoric, scoasă la vânzare de stat după ce a fost confiscată de la Sorin Ovidiu Vântu

O vil─â monument istoric din zona Aviatorilor din Bucure┼čti, confiscat─â de la Sorin Ovidiu V├«ntu, a fost scoas─â la v├ónzare de stat pentru recuperarea pagubelor din dosarul FNI. ÔÇ×PalatulÔÇŁ a fost evaluat de Agen┼úia Na┼úional─â a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la suma de 20 milioane de lei, adic─â circa 4 milioane de euro.

Compus─â din parter, dou─â etaje ┼či mansard─â, vila cunoscut─â sub numele de D. Ionescu este ├«ncadrat─â ca monument istoric, dreptul de proprietate asupra bunului imobil fiind intabulat pe numele statului rom├ón. Superba cl─âdire iese ├«n eviden┼ú─â prin turnul cu creneluri, lucru nemai├«nt├ólnit la o astfel de construc┼úie. Palatul lui V├«ntu nu a fost dorit de nici o institu┼úie a statului, de┼či multe dintre ele pl─âtesc chirii enorme pentru imobilele ├«n care func┼úioneaz─â, astfel ├«nc├ót ANABI a transmis dosarul c─âtre ANAF, care urmeaz─â s─â organizeze o licita┼úie pentru v├ónzarea lui, scrie adevarul.ro. 

Palatul nu este singura proprietate celebr─â a omului de afaceri. V├óntu mai are o vil─â pe strada Paris din Capital─â, care anii trecu┼úi a fost scoas─â la ├«nchiriere, sau o cas─â, ├«n mijlocul p─âdurii Petre┼čti, din apropierea localit─â┼úii ilfovene Otopeni. De┼či casa pe care o de┼úine aici este mic─â, domeniul pe care se afl─â este imens. Are inclusiv dou─â lacuri pe care se plimb─â lebede, are c─âprioare, iepuri, dar ┼či g─âini ┼či vreo 20 de maidanezi. ├Än plus, are mai multe propriet─â┼úi ┼či ├«n Delt─â. Deocamdat─â ├«ns─â, nu se poate bucura de nici una, deoarece este la pu┼čc─ârie.

image
Harta propriet─â┼úii de l├óng─â Bucure┼čti

Omul de afaceri isp─â┼če┼čte la Penitenciarul Rahova o pedeaps─â de 11 ani de ├«nchisoare, rezultat─â ├«n urma contopirii celor dou─â condamn─âri din dosarele FNI ┼či Petromservice. Sorin Ovidiu V├«ntu nu se calific─â pentru eliberarea condi┼úionat─â deoarece ├«n pu┼čc─ârie a f─âcut doar culturism, nu s-a implicat ┼či ├«n activit─â┼úi culturale. Un magistrat de la judec─âtoria Sectorului 5 ┼či-a motivat decizia prin care a refuzat punerea ├«n libertate a ÔÇ×p─ârintelui FNIÔÇŁ, ar─ât├ónd c─â acesta nu a dat dovezi temeinice de ├«ndreptare. ÔÇ×Conform ├«nscrisurilor ata┼čate, de┼úinutul a avut o participare extrem de redus─â la programe educa┼úionale. ├Än anul 2019 a participat la doar 3 programe educa┼úionale, dintre care dou─â fiind de recreere (for┼ú─â, culturism), programe oricum finalizate f─âr─â credite, ceea ce denot─â o prezen┼ú─â sc─âzut─â la acestea. Prin urmare, se consider─â c─â p├ón─â la acest moment de┼úinutul nu a dat dovezi temeinice de ├«ndreptareÔÇŁ, se arat─â ├«n motivarea deciziei Judec─âtoriei Sectorului 5. Miliardarul V├óntu a devenit cunoscut odat─â cu pr─âbu┼čirea FNI, unde circa 300.000 de rom├óni ├«┼či depuseser─â economiile ┼či au r─âmas, ulterior, f─âr─â acestea. 

O vilă de lux, la închiriere

Somptuoasa vil─â din buricul Capitalei, pe care Sorin Ovidiu V├óntu a cump─ârat-o ├«n 1998 din banii p─âgubi┼úilor FNI, a fost scoas─â, ├«n urm─â cu patru ani, la ├«nchiriat ├«n regim hotelier. 600 de euro pe noapte costa s─â ocupi un etaj ├«n luxoasa cas─â a lui SOV, de pe strada Paris, dotat─â cu o piscin─â imens─â, saun─â, sal─â de fitness, camer─â de jocuri ┼či chiar o mini-frizerie. Vila se ├«nchiria pe apartamente, iar ├«n totalitate costa 1.800 de euro pe noapte. V├óntu a locuit aici din 1998 p├ón─â ├«n 2005.

M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
vangelis afp jpg
cub liviu varciu animat gif
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg
vladimir putin imagini recent colaj jpg
calendar ortodox 2021 20 mai sf mc talaleu png