Panică în Linz după ce un irakian a înjunghiat o româncă

Au fost scene de groază în orașul austriac Linz. Polițiștii au fost chemați printr-un apel telefonic de o româncă de 42 de ani, care anunța că soțul ei, de de 41 de ani, de origine irakiană, a înjunghiat-o în locuință, apoi a fugit. Câteva ore mai târziu suspectul a atacat o patrulă de poliție pe stradă, a lovit cu mașina doi polițiști și chiar a furat de la unul dintre ei o pușcă mitralieră, pe care a folosit-o să amenințe alți oameni ai legii și șoferi din trafic.

Irakianul de 41 de ani și-a înjunghiat soția româncă și a furat o armă de la un polițist
Momentul în care irakianul a fost capturat. Foto: Twitter

Ceea ce părea un scandal domestic s-a transformat rapid într-un film de groaza. Potrivit kurier.at, la ora 6.40 victima a povestit că este grav rănită cu două lovituri de cuțit, una în spate și una în abdomen. Acțiunile de capturare a suspectului au fost îngreunate de faptul că victima a povestit că acesta a fugit cu o dubă albă, ceea ce s-a dovedit a fi o informație greșită.

În timp ce românca era dusă de urgență la spital pentru a fi operată, agenții poliției din Linz lansau căutările pentru prinderea irakianului violent. În total, peste 170 de ofițeri au scotocit orașul și târziu s-a descoperit că bărbatul circula într-un VW Passat negru împrumuta Cinci ore a colindat suspectul prin Linz înainte de a fi capturat și dezarmat.

Ce spune șeful Poliției din Linz

„Un atelier mecanic din sudul orașului Linz a fost și prima oprire a bărbatului, dar mașina sa nu era pregătită, așa că a condus până la locul de muncă al soției sale, unde a amenințat cu două cuțite un coleg de serviciu al acesteia. Apoi, bărbatul de 41 de ani s-a întors spre centrul orașului, unde a "secerat" doi tineri polițiști (o polițistă de 21 de ani și un polițist de 26 de ani) care se aflau la unul dintre punctele de percheziție.  

În loc să îi ajute, bărbatul de 41 de ani ar fi pus mâna pe arma lungă a polițistului grav rănit. Colega sa, care era și ea grav rănită, a încercat să-l oprească cu un foc de armă, dar acesta era deja mort. Cu pistolul, suspectul a amenințat alți proprietari de vehicule și astfel a deturnat un VW Arteon, cu care a provocat un alt accident în apropiere de Kremstalerhof.

Când a tras apoi un foc de armă acolo, a fost clar pentru colegi că trebuiau să acționeze rapid. Polițiștii au tras cinci-șase focuri de armă. În cele din urmă a lăsat arma jos și a ridicat mâinile”, a povestit pentru sursa citată șeful poliției Linz, Andreas Pilsl. 

Ce spune suspectul

Potrivit sursei citate, în primele declarații făcute la poliție suspectul nu a recunoscut nimic și a jucat rolul unui amnezic. Bărbatul are cazier judiciar și și-a atacat și fosta soție la fel cum i-a făcut și româncei."Este logic că motivul a fost gelozia", conchide Ulrike Breiteneder, de la procuratura din Linz. Reprezentanta procuraturii nu a comentat informațiile potrivit cărora o fetiță de 11 ani, fiica româncei de 42 de ani, se afla în apartament în timpul atacului de luni dimineață. Bărbatul este acum cercetat pentru mai multe tentative de crimă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net