Parchetul General preia cazul pădurarului ucis de hoții de lemne în Maramureș

Ultima actualizare:

    Parchetul General preia cazul pădurarului ucis de hoții de lemne în MaramureșFoto: Arhivă personală
Parchetul General preia cazul pădurarului ucis de hoții de lemne în MaramureșFoto: Arhivă personală

Procurorul general, Bogdan Licu, a dispus ca Secția de urmărire penală și criminalistică să preia cazul pădurarului ucis în luna octombrie Maramureș, cel mai probabil de hoți de lemne din zonă. Demersul a fost inițiat ca urmare a unei petiții semnate de peste 30.000 de oameni.

Parchetul General a anunțat că urmează să preia cazul pădurarului împușcat mortal într-o pădure din județul Maramureș, în timp ce încerca să oprească hoții de lemne.

„Având în vedere petiția inițiată de comunitatea Declic, semnată de peste 30.000 de persoane, precum și necesitatea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă, în contextul gravităţii deosebite a infracţiunii ce formează obiectul dosarului – omor săvârşit asupra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul producerii decesului, în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2019, în temeiul art. 325 din Codul de procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, a dispus prin ordonanță preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea efectuării urmăririi penale, a dosarului privind uciderea unui pădurar, în cursul lunii octombrie, în județul Maramureș, pe raza cantonului silvic Strâmbu Băiuţ”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În luna octombrie, Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost împușcat mortal, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, au precizat reprezentații Romsilva. Bărbatul de 30 de ani era căsătorit și avea trei copii. Acesta a fost găsit mort, după ce a fost împușcat într-o zonă montană din apropierea localităților Lăpușul Românesc și Rogoz.

Cazul lui Liviu Pop a ajuns în presa internațională. BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, a relatat, plecând de la acest caz, în conexiune cu mafia lemnului, despre faptul că șase pădurari au fost uciși în ultimii doi ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
portofel cu bani pixabay jpg
architecture 2609391 1280 jpg
statui insula pastelui shutterstock 171875450 jpg
legs 1867769 1280 jpg
Raceala la pisici pisica cu labuta pe fata 768x512 webp
pyramids 2159286 1280 jpg
urs oreo furat dulciuri jpg
aeronava animawings jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net