Parcurile de aventură, rai lângă Bucureşti

image
Căsuțele în copaci, o atracţie la Edenland

O altfel de distracţie! Asta îşi propun mulţi români dornici să experimenteze relaxarea în mijlocul naturii. Nu departe de Bucureşti, parcurile de aventură îi aşteaptă pe vizitatori să-şi testeze adrenalina şi să facă sport în aer liber.

La doi paşi de Bucureşti există un loc de relaxare şi distracţie parcă desprins din poveşti: parcul de aventură Edenland.  Un colţ de rai, în mijlocul pădurii Baloteşti, unde oamenii vin să respire aer curat, să se relaxeze şi chiar să experimenteze senzaţii tari. Printre altele, ai la dispoziţie 13 trasee printre copaci, de diverse grade de dificultate, poţi face echitaţie, plimbări cu bicicleta pe aleile umbroase, dar şi escaladă pe perete. Mini grădina zoologică şi locurile de joacă sunt adorate de copii. Există şi posibilitatea să dormi în inima pădurii, într-una dintre căsuţele construite în copaci. Fiecare căsuţă are un nume, “Melcul”, ”Ariciul”, “Cloşca cu pui” şi “Şoimul”, toate “cocoţate” la doi metri înălţime. ”Căsuţa din poveşti” este singura aflată pe pământ, dar arată senzaţional. Este albă şi decorată cu foarte mult bun gust. Patul se află la etaj, iar la parter există o mică canapea şi baia. În interiorul parcului, care se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare, sunt amenajate terase, restaurante şi ateliere de creaţie pentru cei mici.

image
Trasee prin copaci, în Parcul Comana

Un alt colţ de rai, situat la circa 40 km de Bucureşti, este Parcul de Aventură Comana. Plimbări cu barca, trasee interesante de parcurs cu bicicleta, un deal micuţ pe care puştii adoră să-l coboare în viteză sau traseele prin copaci sunt doar câteva dintre atracţiile pentru întreaga familie. Orele petrecute aici pot fi şi un bun prilej pentru o lecţie de biologie şi geografie în aer liber, mai ales că Parcul Naţional Comana este o arie protejată, cu numeroase specii rare de plante. Le puteţi descoperi printr-o plimbare cu barca sau caiacul, iar pentru cei mai îndrăzneţi, cu tiroliana care traversează lacul!

Programul de promovare a patrimoniului turistic „Destination: Bucharest” este desfăşurat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

cub theo rose png
sarah anamaria prodan jpg
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
Kate Middleton
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE
Desktop Acer Predator Orion 7000 jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg