Părinții adoptivi ai Sorinei, plângere penală împotriva procurorului general

Ultima actualizare:

    Familia Săcărin îl acuză pe procurorul general de comportament abuzivfoto: arhivă personală
Familia Săcărin îl acuză pe procurorul general de comportament abuzivfoto: arhivă personală

Avocatul familiei adoptive a Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații de la o fostă asistentă maternală după ce a fost dată în adopție unui cuplu de români din SUA, a depus luni la Secția de anchetare a magistraților o plângere penală împotriva procurorului general Bogdan Licu și a procurorului de caz Mihaiela Moraru-Iorga, conform Hotnews.

Părinții adoptivi ai Sorinei au rclamat faptul că fetiței i-a fost reținut pașaportul în mod abuziv. "Doamna procuror Iorga Moraru a reținut pașaportul acestui copil, cerându-l de la Serviciul de pașapoarte. Sigur că avea pașaport. Potrivit hotărârii judecătorești, care nu este desființată, Gabriel și Ramona Săcărin sunt părinții acestui copil. I-au scos pașaport, au făcut o cerere de eliberare a pașaportului solicitat de doamna Moraru Iorga pentru a împiedica acest copil să plece din țară. Aceasta este o măsură de restrângere a libertății de circulație. De fapt, este un control judiciar informal pe care doamna procuror l-a impus fără a fi supus controlului instanțelor judecătorești. În baza unui fake news, oprim copilul în țară și statul român ia măsuri fără probe în baza unui fake news”, a declarat Diana Gavra, avocatul familiei Săcărin, familia adoptivă a Sorinei, la sediul Secției pentru anchetarea magistraților.

Avocatul a depus o plângere penală pe numele procurorului de caz Mihaiela Moraru Iorga și al procurorului general, Bogdan Licu. Potrivit apărătorului, Mihaiela Moraru Iorga ar fi făcut presiuni asupra Ramonei Săcărin la audierea de acum câteva zile.

"A făcut diverse presiuni asupra acesteia să-i dea date despre judecători. Așa cum se făcea pe vremuri la DNA. Toată lumea a condamnat aceste acțiuni asupra procurorilor abuzivi, pentru că de aceea s-a făcut secția, pentru procurorii abuzivi, nu? Doamna procuror Iorga Moraru, cu o tehnică demne de cauze mai bune - doamna Săcărin nu era inculpat - a făcut presiune să declare ceva împotriva judecătorilor”, a mai spus avocatul, citat de Mediafax.

Citește și:

Anchetă la Craiova! Procurorul nu avea mandat s-o ia pe Sorina cu forța

Sorina: «Tu mi-ai dat viaţă, dar nu eşti mama mea»

Judecătorii vor decide dacă Sorina poate părăsi România

În 3 iulie, Judecătoria Drobeta Turnu Severin ar urma să decidă dacă Sorina poate părăsi țara. Procurorul general Bogdan Licu a cerut Tribunalului Mehedinți o solicitare de a emite o ordonanță președințială de interzicere a părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani, iar tribunalul și-a declinat competența către judecătorie.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova, procurorul general a transmis luni o cerere de revizuire a deciziei civile din 23 aprilie, pronunțată de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei, "solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri".

Sorina, luată cu mascații de la asistentul maternal

Fetița de 8 ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost înfiată de o familie de români care locuiesc în acest moment în Statele Unite. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!", dar și cum la un moment dat este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția. Asistenta maternală, rămasă fără atestat în luna mai, susținea că nu a refuzat adopția copilei și că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net