Părinţii Alexandrei Măceşanu, răni deschise la 2 ani de dispariția fiicei lor: «Mami, noi nu vom renunţa la tine niciodată!»

Ultima actualizare:

    Ioan şi Tudoriţa Măceşanu,  părinţii Alexandrei, pradă durerii Foto: adevarul.ro
Ioan şi Tudoriţa Măceşanu, părinţii Alexandrei, pradă durerii Foto: adevarul.ro

La doi ani de la dispariţia Alexandrei Măceşanu (15 ani, sechestrată pe 24 iulie 2019) şi a Luizei Melencu (18 ani, răpită pe 14 aprilie 2019), fetele violate şi apoi ucise de Gheorghe Dincă, după cum spun procurorii, rănile părinţilor sunt tot deschise. În vârstă de 68 de ani, monstrul din Caracal se află după gratii, iar dosarul este pe rol la Tribunalul Olt.

Apeluri în zadar la 112 

Pe 24 iulie 2019, eleva a plecat de acasă, din comuna Dobrosloveni (Olt), spre Caracal, pentru a se întâlni cu prietenul său, în faţa liceului „Mihai Viteazul“.  Mama fetei a intrat în panică în după-amiaza aceleiaşi zile, când fata nu s-a întors şi nici n-a putut fi contactată la telefon. O zi mai târziu, pe 25 iulie, fata a reuşit să sune la 112 şi să ceară ajutor, dezvăluind că a fost răpită, bătută şi violată şi că îi este foarte frică. Alexandra a vorbit zeci de minute cu poliţiştii, oferindu-le detalii despre locul în care se află şi despre persoana care a răpit-o. Cu toate acestea, oamenii legii n-au fost în stare să se mobilizeze şi au ajuns la gospodăria lui Gheorghe Dincă, mecanicul auto judecat acum pentru crimă, de-abia pe 26 iulie, în zori. Oamenii legii l-au săltat pe criminal, dar au găsit doar un incinerator improvizat şi oase calcinate. 

În orele şi zilele următoare au ieşit la iveală noi date terifiante. Nu doar Alexandra Măceşanu, ci şi Luiza Melencu, o tânără din comuna Dioşti (Dolj), dispărută pe 14 aprilie 2019, tot în Caracal, a fost victima monstrului Gheorghe Dincă.  


    Alexandra Măceşanu  (15 ani)
Alexandra Măceşanu (15 ani)

«Ne-am da şi viaţa»

Cazul care a ţinut România cu sufletul la gură mai stârneşte astăzi prea puţin interes. Părinţii cred în continuare că Alexandra şi Luiza ar putea fi în viaţă şi că au căzut pradă unor reţele de traficanţi de carne vie. Rudele celor două tinere consideră că nu există probe ştiinţifice potrivit cărora fetele au fost omorâte şi arse.  Pe platoul din faţa Primăriei Caracal s-au adunat sâmbătă 60 de persoane, care le-au fost alături familiilor doborâte de suferinţă, relatează Adevarul.ro. Mama şi tatăl Alexandrei Măceşanu, dar şi mama şi bunicul Luizei Melencu şi-au găsit cu greu cuvintele pentru a descrie ceea ce simt. Cu ochii în lacrimi, familiile afirmă că tot ceea ce se cunoaşte public ar fi departe de cele întâmplate.  Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei, a avut chiar un mesaj pentru fata pe care o aşteaptă în fiecare zi şi pe care nu încetează s-o caute. „Mami, să ştii că niciodată noi nu vom renunţa la tine, niciodată! Indiferent ce s-ar întâmpla, ne-am da şi viaţa pentru tine!“, a mărturisit, cu voce gâtută, femeia, potrivit Adevărul.  


    Luiza Melencu (18 ani)
Luiza Melencu (18 ani)

«Dincă e bine, gras, frumos»

Ioan Măceşanu, tatăl Alexandrei, a izbucnit în lacrimi când a fost întrebat ce simte. „Vă daţi seama, în special când vine seara şi se pune masa, un scaun, scaunul ei, e liber, o farfurie e liberă... O mare durere. Păcat că statul nu face nimic! Păcat, mare păcat! Nu doresc nimănui să treacă, o secundă, un minut, prin ceea ce trecem noi acum. Le mulţumesc tuturor celor care au venit aici, care au organizat mitingul, şi celor de acasă. Le mulţumesc foarte mult!“, a mărturisit părintele fetei.  

Şi el susţine acelaşi lucru, că Alexandra a fost traficată şi că bărbatul acuzat de crimă îşi bate joc de durerea lor. „Sufletul meu îmi spune că a fost traficată. Ce spun ei, cu moarte... Deja s-a dovedit, ştiinţific, că n-are cum să fie moartă. În rest, ce ne spune Dincă, că ne duce de colo-colo... El e bine, gras, frumos. Uita-ţi-vă la mine, mai am 15 kile ud. Vă daţi seama cât sufăr?! Nu doresc la nimeni, la nimeni, să treacă prin ce trecem noi!“, a spus Măceşanu. El are o propunere pentru autorităţi: înfiinţarea unei structuri speciale, care să caute copiii dispăruţi şi din care să facă parte şi părinţii acestor copii. „Statul să înfiinţeze această unitate, pentru traficanţii ăştia, să-i distrugă odată. Mi-e scârbă când îi văd!“, încheie tatăl Alexandrei. 


    Gheorghe Dincă  se află de doi ani  şi o zi în arest Foto: Inquam Photos
Gheorghe Dincă se află de doi ani şi o zi în arest Foto: Inquam Photos

«Luiza a fost traficată, nu e nicidecum moartă» 


    Monica Melencu, mama Luizei Captură Digi24
Monica Melencu, mama Luizei Captură Digi24

Şi Monica Melencu, mama Luizei, este convinsă că faptele petrecute sunt departe de varianta oficială. „Nimeni n-a făcut nimic timp de doi ani şi trei luni de la dispariţia Luizei. Şi de la Alexandra s-au făcut doi ani... Dar noi sperăm în continuare, fiindcă speranţa moare ultima. E greu, nu avem cuvinte, dar sperăm şi vom spera. Trăim într-un stat corupt, n-am cerut decât copilul, în schimb, primim numai minciuni. Luiza a fost traficată, nu e nicidecum moartă. Nu voi crede altceva până voi muri eu, nicidecum nu voi crede autorităţile statului“, a completat, distrusă, Monica Melencu. La începutul lunii decembrie 2020, Claudiu Melencu, tatăl Luizei, a decedat, iar Monica s-a recăsătorit recent. 

Aflat după gratii de doi ani și o zi, Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal detestat de o țară întreagă, este acuzat de nu mai puțin de opt infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, două infracțiuni de viol, două infracțiuni de omor calificat și două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte. Și Ștefan Risipițeanu, vecinul criminalului, a fost trimis în judecată pentru viol, în cazul primei victime, Luiza Melencu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net