Pasajul Doamna Ghica va fi gata la 1 septembrie. Primăria Capitalei pregătește schimbări rutiere pe două mari bulevarde

Vești bune pentru șoferi! Lucrările la pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica sunt în sfârșit pe ultima sută de metri și vor fi terminate la sfârșitul verii, cel mai probabil 1 septembrie se va putea circula. Nu este singura veste bună din trafic pe care o pregătesc autoritățile: de la 1 august va fi instituit sens unic pe Calea Floreasca și strada Radu Beller

Muncitori pe Pasajul Doamna Ghica
Muncitorii lucrează la montarea parapeților la Pasajul Doamna Ghica. Foto: pmb.ro
Pasajul Doamna Ghica a fost betonat
Pasajul Doamna Ghica este deocamdată străbătut doar de ziariști și constructori

Pasajul Doamna Ghica

Lucrările de construcție la pasajul suprateran de la Doamna Ghica au fost demarate în cursul lunii octombrie 2019, urmând să se finalizeze în 15 luni, dintre care 3 luni de proiectare și 12 luni de execuție. Așa promitea edilul Capitalei de atunci, Gabriela Firea. De realizarea investiției urma să se ocupe o companie a Municipalității, Trustul de Clădiri Metropolitane București.

Deși proiectul inițial prevedea și o linie de tramvai pe pasaj, s-a renunțat pentru a se micșora costurile, urmând ca ulterior să se amenajeze și calea de rulare a acestor vehicule de transport persoane. Iată pasajul în date tehnice:

-construcția va avea 4 benzi / 2 sensuri,

-lungimea pasajului este de 216.00m

- viteza de proiectare de 50 km/h

-rampele de acces au lungimi de cate 96.00m

-panta longitudinală constantă de 4.00%.

Pentru că Primăria Capitalei nu avea bani suficienți pentru a continua lucrarea iar constructorul nu mai fusese plătit de mult, Nicușor Dan care a devenit primar în septembrie 2020 a încheiat un contract cu autoritățile de la sectorul 2. Aceștia au fost de acord să achite o parte din bani iar lucrarea a fost deblocată. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție a fost estimată la 110.034.377,95 lei fară TVA.

Trafic aglomerație zona pasaj Doamna Ghica
Șantierul de la Doamna Ghica a transformat într-o aventură traversarea zonei

„Suntem în grafic, aşa cum puteţi să vedeţi s-a turnat betonul, suntem în perioada în care trebuie să se usuce şi după asta se va turna un strat de hidroizolaţie şi asfaltul. La începutul acestei toamne, vom circula pe acest pod”, a spus optimist Nicușor Dan după ce s-a plimbat prin șantierul de la pasaj.

Calea Floreasca
Calea Floreasca va avea sens unic de la 1 august. Foto: hotnews.ro

Revoluție în circulația pe mari artere ale Capitalei

Primăria Capitalei pregătește mari schimbări de circulație pe mai multe artere. Astfel, potrivit g4media.ro, pe Calea Floreasca și Strada Radu Beller se va institui de la 1 august sens unic. De un an de zile Municipalitatea efectuează lucrări de amploare în zonă. pe un singur sens, pentru mașini, și o bandă unică de autobuze, din sens opus.

Potrivit viceprimarului general al Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL) cele două artere cu sens unic vor forma o buclă, iar strada Radu Beller va prelua traficul dinstre nord spre sud care va fi interzis pe Calea Floreasca.

Cum se va circula pe Calea Floreasca și Radu Beller

 Mașinile vor avea sens unic pe Calea Floreasca dinspre Bulevardul Ștefan cel Mare spre Bulevardul Mircea Eliade, intersecția cu strada Ceaikovski. Se va păstra dublu sens pentru transportul în comun dar și poliție și salvare, care vor circula pe culoar unic doar pe sens invers.

Cele două benzi unice de circulație pentru mașini vor fi pe centru, delimitate pe dreapta de parcările cu dungă albastră, cele cu plată, ale municipalității, și pe stânga de culoarul unic de transport din sens invers. Pe sensul unic, autobuzele vor circula normal, întrucât nu vor avea culoar separat.

Tot 4 benzi vor fi și pe Str. Radu Beller, cu sens unic dinspre nord spre sud, de la intersecția cu Bd. Mircea Eliade și până la intrarea pe Calea Dorobanți, iar transportul în comun va circula din sens opus pe banda delimitată pe stânga

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
botosani jpg
bilet avion jpeg
batran viata lunga jpg
terorist Turcia jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
leonidas jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Clotilde Armand la Parchet  Foto Inquam Photos  George Calin (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net