Patinoarul din Parcul Naţional, la ani lumină de a fi finalizat


    Lucrările la noul  patinoar sunt  finalizate în  proporţie de 35%
Lucrările la noul patinoar sunt finalizate în proporţie de 35%

Scandal în jurul şantierului patinoarului din Parcul Naţional. Primăria Municipiului Bucureşti a luat decizia rezilierii contractului de execuţie la Patinoarul Flamaropol, deoarece constructorii trebuiau să termine în această vară, dar nu au realizat nici jumătate din lucrări.

Un schelet de beton, grămezi de material de construcţie, totul acoperit de bălării. Sunt imagini triste de pe şantierul din Parcul Naţional din Bucureşti, unde în această vară ar fi trebuit inaugurat noul patinoar Flamaropol. În prezent, lucrările la Patinoarul Flamaropol, începute în 2017, sunt executate în proporţie de 35 la sută, deşi ar fi trebuit terminate în 24 de luni. În mai anul trecut, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţa că au fost executate aproximativ 25 la sută din lucrările de reconstrucţie şi modernizare a Patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu. „Încă de anul trecut, Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuţie revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalităţile de recuperare a acestora, cu precizarea fermă a măsurilor şi resurselor ce urmează a fi utilizate. Deşi au existat numeroase întâlniri între reprezentanţii PMB şi constructor, acesta nu şi-a asumat nici un termen. Urmează expertizarea lucrărilor executate, stabilirea restului de executat precum şi lansarea procedurilor de achiziţie publică pentru finalizarea obiectivului de investiţii. Vom face toate demersurile astfel încât să terminăm acest patinoar cât mai repede posibil, iar bucureştenii să aibă un patinoar modern, la standarde europene”, a acuzat Gabriela Firea.

Edilul promitea că în vara anului 2019 patinoarul va fi gata. Gabriela Firea susţinea că, începând cu jumătatea lui 2019, loturile naţionale de hochei şi patinaj ale României, precum şi copiii care îşi doresc să facă performanţă pe gheaţă vor avea un patinoar artificial olimpic nou, dotat la cele mai înalte standarde. Valoarea contractului pentru refacerea şi modernizarea patinoarului artificial Mihai Flamaropol a fost de 99.935.947,53 lei, exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI. Vechiul patinoar Mihai Flamaropol a fost construit în anul 1952 şi pentru că se afla într-o stare avansată de degradare, a fost demolat în luna martie 2017. 

Aşa va arăta la final

Potrivit proiectului, patinoarul, atunci când va fi finalizat, urmează să aibă o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri. De asemenea, acoperişul viitorului patinoar va fi pietonal, sub formă de parc, orientat spre lacul din Parcul Naţional. Investiţia va cuprinde pe lângă patinoarul acoperit şi un bazin semiolimpic, o zonă spa cu terasă exterioară, un skate park şi un centru de escaladă, precum şi un restaurant panoramic cu terasă.

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
zodii care imprumuta bani jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
andreea ibacka si majda jpg
gabriel apostol jpg
prater jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
Carnati traditionali FOTO Shutterstock jpg
Portugalia Coreea de Sud FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
Avionul lui Elvis Presley png