Patru persoane, reţinute după ce au jefuit un tânăr de 19 ani de mai mult de 1000 de euro

4 februarie 2020
article img
Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii din Botoşani, după ce, în luna ianuarie, au jefuit un tânăr de 19 aniFoto Pixabay.com

Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii din Botoşani, după ce, în luna ianuarie, au jefuit un tânăr de 19 ani de suma de 900 de euro şi de 1.100 de lei, ameninţându-l cu acte de violenţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare marţi, şase mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Botoşani, la imobilele unor persoane din municipiul Botoşani şi din comunele Vlăşineşti şi Blândeşti, în baza unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj.

“În urma probatoriului administrat s-a stabilit că la data de 12 ianuarie, în timp ce se aflau pe raza municipiului Iaşi, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani şi două femei, de 25, respectiv 22 de ani, prin folosirea de ameninţări cu acte de violenţă, ar fi deposedat victima, un tânăr de 19 ani, din comuna Truşeşti, de aproximativ 1100 de lei si 400 de euro. Ulterior, persoanele în cauză ar fi obligat persoana vătămată să îi însoţească în autoturismul condus de unul dintre bărbaţi, deplasându-se la un bancomat, de unde tânărul de 19 ani a retras aproximativ 500 de euro, sumă pe care cei cinci şi-au însuşit-o pe nedrept”, a transmis IPJ Botoşani. 

Sursa citată menţionează că, ulterior, cele cinci persoane şi tânărul de 19 ani s-au deplasat cu un autoturism din municipiul Iaşi spre localitatea Truşeşti, iar pe durata deplasării l-ar fi ameninţat pe tânăr cu acte de violenţă atât împotriva sa, cât şi a membrilor familiei, invocând o datorie fictivă a a tânărului către aceştia şi pretinzându-i suma de 1000 de euro.

Poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de cei trei bărbaţi şi femeia de 25 de ani, aceştia fiind duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, urmand ca miercuri, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitatile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, lucrătorilor din cadrul IJJ Botoşani şi a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale, ambele din cadrul IGPR.