Paul de România, cale liberă la o avere de 120 milioane €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a luptat în instanţă mai bine de 21 de ani, însă efortul a meritat. De ieri, Prinţul Paul a fost recunoscut la ÎCCJ ca nepot al regelui Carol al II-lea. Decizia, care e definitivă şi irevocabilă, întăreşte hotărârea instanţei de la Lisabona, din 1955.

Adevărata luptă dintre Prinţul Paul şi Regele Mihai, însă, abia acum va începe. Noul membru al familiei regale îşi va cere drepturile din moştenirea Casei Regale. Procesul dintre Prinţul Paul şi Regele Mihai a început în 1991, la Tribunalul Bucureşti, iar la scurt timp a fost mutat la Tribunalul Teleorman.

În 1995, Prinţul Paul câştigă procesul împotriva unchiului său, însă acesta face apel şi pierde procesul la Bucureşti. În 2002, procurorul general al României solicită rejudecarea procesului câştigat de Prinţul Paul al României, principele obţinând o decizie definitivă şi executorie.

Domeniul regal Sinaia cuprinde Castelul Peleş, Pelişor şi o parte din Castelul Foişor, stâna regală, dar şi o zonă întinsă de pădure

simeon stalpnicul png

Doi ani mai târziu, Prinţul Paul solicită rectificarea certificatului de naştere emis în România pentru tatăl său, Prinţul Carol Mircea şi obţine şi acest lucru.

Din cauza amânării nejustificate a procesului său în România, principele se hotărăşte să dea în judecată Statul Român la CEDO şi câştigă procesul.

Domeniul regal Săvârşin cuprinde Castelul Săvârşin, dependinţele castelului şi o parte însemnată din pădurea care înconjoară localitatea

simeon stalpnicul png

La 31 ianuarie 2012, s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recursul la cererea Prinţului Paul, de recunoaştere a sentinţei de la Lisabona, conform căreia Prinţul Carol Mircea al României este recunoscut ca prim fiu legitim al Regelui Carol al II-lea.

Principalul motiv de ceartă dintre cei doi e Palatul Peleş, pe care principele a promis că, dacă o să fie recunoscut ca membru în familia regală, îl va dona poporului.

Palatul Elisabeta este reşedinţa oficială a familiei regale de la Bucureşti

simeon stalpnicul png

"Salut cu entuziasm şi responsabilitate decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a recunoaşte o sentinţă pronunţată în urma cu 57 de ani în Portugalia. Procesul din România, care s-a încheiat, după 21 de ani, a fost unul de onoare pentru familia mea", a scris Prinţul Paul pe blogul Casei Regale.

Casa Regală a României nu l-a recunoscut niciodată drept membru şi moştenitor pe Prinţul Paul, urmaşul lui Carol Mircea, fiul rezultat din căsătoria lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino. Această căsătorie a fost anulată, la 8 ianuarie 1919, la puţin timp după oficierea ei, pe motiv că ar fi contravenit codului familiei regale.

Ulterior, Carol al II-lea s-a căsătorit cu Prinţesa Elena a Greciei, cu care a avut un fiu, pe Prinţul Mihai. Astfel, Regele Mihai şi tatăl Prinţului Paul sunt fraţi vitregi.

Trei castele în averea Casei Regale

Casa Regală a României figurează în topul "Forbes 500 miliardari", ediţia 2011, la poziţia 36, cu o avere estimată la 110-120 milioane de euro. Familia regală deţine trei castele cu un total de peste 450 de camere, aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil la Versoix-Elveţia, care a fost vândut contra sumei de 1,5 milioane de euro, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane in Azuga-Predeal, zeci de kilometri de drumuri forestiere etc.

simeon stalpnicul png

La începutul anului trecut, Regele Mihai a anunţat ruperea legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern. Astfel, membrii Familiei Regale au renunţat la titlurile "Hohenzollern-Sigmaringen".

Potrivit declaraţiilor Regelui Mihai, decizia a fost luată ca urmare a dorinţei Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale a României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net