Pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca

Ultima actualizare:

    Credincioşii comemorează azi 26 de ani de la moartea călugăruluicolaj: Click!
Credincioşii comemorează azi 26 de ani de la moartea călugăruluicolaj: Click!

Mii de români sunt aşteptaţi în număr mare la Mânăstirea Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca. Sâmbătă (28 noiembrie) se comemorează 26 de ani de la moartea sa, iar credincioşi din toată ţara au pornit la drum spre locul considerat sfânt.

Având în vedere cele patru zile libere, autorităţile locale se aşteaptă la un aflux mare de oameni şi au convocat un comandament pentru asigurarea ordinii şi fluidizarea traficului în zona Prislop, scrie Mediafax. De asemenea, au fost mobilizate echipajele ISU, în caz de necesitate. Vor fi prezenţi şi medicii veterinari şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, care vor face controale la comercianţii din zonă. Autorităţile judeţene au început lucrările la drumul spre Mănăstirea Prislop pentru lărgirea la două benzi de circulaţie, în prezent fiind o singură bandă.

Anul trecut, peste 40.000 de credincioşi s-au rugat timp de două zile la mormântul părintelui Arsenie Boca. Supranumit Sfântul Ardealului, călugărul Arsenie Boca, care a murit pe 28 noiembrie 1989, atrage ca un magnet pelerinii la mormântul său. Conform estimărilor, 800.000 - 1.000.000 de persoane merg anual la Prislop. 

image
image
image
image
image
image
1 iunie la MAI jpg 1 jpg
muntele everest gunoaie jpg
sokoke pisica png
bugatti residences0profimedia jpg
3 Wednesday Addams   Official Teaser   Netflix 1 41 screenshotJPG jpg
orez facebook jpg