Pelerinajul de Sfântul Dumitru de la Patriarhie va avea loc între 25 și 27 octombrie doar cu bucureșteni

image
Credincioșii vor aștepta pe un singur rând să atingă moaștele scoase de Patriarhie cu ocazia Sf Dumitru Foto: vremeanoua.ro

Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României a luat decizia să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Dumitru în Capitală. Pelerinajul va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, la eveniment accesul fiind permis doar persoanelor cu reședința în București.

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe 26 octombrie, iar pe 27 octombrie pe Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Este cel mai mare pelerinaj organizat anual în București. Între reprezentanții Patriarhiei, cei ai Jandarmeriei și ai autorităților locale a fost încheiat joi un protocol semnat potrivit Mediafax de Gabriela Firea în calitate de primar general al Capitalei.

Regulile pelerinajului de Sfântul Dumitru

Evenimentul se va desfășura în mod asemănător cu cel de la Iași, de la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, unde jandarmii au fost prezenți și au cerut documentele de identitate ale celor care își doreau să participe la pelerinaj.

-Credincioșii vor sta la un singur rând, acolo unde vor păstra distanța de 1,5 m.

-La slujbe vor participa simultan doar un număr de 200 de persoane care vor fi așezate pe scaune amplasate în aer liber la o distanță de 1,5 m

-Nu vor avea acces alți enoriași decât cei cu buletin de București

-Pe stâlpi vor fi montate anunțuri și indicatoare cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare

Programul pelerinajului de Sfântul Dumitru de la București

-Duminică, 25 octombrie, la ora 07.00, Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor vor fi scoase din Catedrala Patriarhală şi aşezate în baldachinul de pe Colina Bucuriei alături de moaştele Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie. Între orele 9.00-12.30, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Altarul de vară din incinta Catedralei Patriarhale.

-Luni, 26 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 09.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

-Marţi, 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, începând cu ora 09.00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu cei 3 episcopi vicari din Bucureşti, câţiva preoţi şi diaconi.

-Pentru asigurarea respectării normelor sanitare cu privire la distanţarea fizică de 1,5 m, la slujbele oficiate în perioada 25 - 27 octombrie la Altarul de vară de pe Colina Bucuriei vor putea participa maxim 200 de persoane. Reintroducerea Sfintelor Moaşte în Catedrala Patriarhală se va face la sfârşitul zilei de 27 octombrie, după închinarea ultimului credincios.

Citiți și

Începe pelerinajul la Sfânta Parascheva. 7 reguli care vă ţin departe de spital

Nelu Tătaru, mesaj pentru protestatarii de la moaștele Sf. Parascheva: "Nu adaptăm pandemia la pelerinaj!"

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
Kate Middleton
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
cub mircea bravo png
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
ingrijorare
Silkeborg - FCSB, UEFA Conference League / FOTO EPA-EFE
soldati usi in timp ce se predau in Herson FOTO The Sun jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg