Percheziții la foștii primari Daniel Tudorache și Marian Vanghelie. ”A început prigoana totală”

19 noiembrie 2020
article img
Procurorii DNA au făcut percheziții acasă la fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorachefoto: Inquam Photos

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziții, joi, la fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, și la Marian Vanghelie. Cei doi au declarat că este vorba despre niște dosare deschise în urma unor sesizări.

Procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul acestui an şi anterior.  

„În cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 38 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt entităţi aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicat.  

Daniel Tudorache arată cu degetul spre actualul primar, Clotilde Armand  

Daniel Tudorache a scris pe Facebook că percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre „multele sesizări formulate de Clotilde Armand” împotriva lui, dar că anchetatorii nu i-au adus la cunoştinţă că ar avea o calitate în dosar. „Au apărut în mass media informaţii că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziţie domiciliară.  

Pentru a nu se face speculaţii cu substrat politic şi pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoştinţă situaţia reală.  

Percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea şi anume ACHIZIŢIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.  

Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au «pupat inelul».

Revenind la percheziţie, am pus la dispoziţia organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia şi onoarea”, a scris pe Facebook fostul primar al Sectorului 1.

La rândul său, Marian Vanghelie a declarat, joi pentru News.ro, că procurorii au venit şi au stat 2-3 ore la el acasă făcând percheziţii.  

„Da, am avut o percheziţie dimineaţă acasă. Procurorii mi-au spus că e un dosar care s-a lucrat in rem şi că e mandat de percheziţie. S-a luat ieri de la Tribunalul Bucureşti mandat şi au venit să facă o percheziţie. Mi-au făcut percheziţia. Nu am mai stat să vină avocaţii, că nu aveam nevoie. Le-am zis «Căutaţi ce vreţi». Nu avem nicio problemă”.  

Vanghelie a mai precizat că este vorba de un dosar deschis în acest an, şi procurorii i-au spus că vizează fapte de abuz în serviciu şi trafic de influenţă.  

„Am făcut proces verbal de percheziţie. Da, dosarul este deschis în 2020. Nu îmi dau seama cu ce are legătură. Cred că tot pe baza vreunui denunţ. Ce puteţi crede? Eu am şi plecat de acasă. Da, a durat un pic, vreo 2-3 ore. S-au uitat un pic au verificat. Încă nu înţeleg despre ce este vorba. Nu ştiu ce să zic. Aflăm în câteva zile. Lucrurile sunt în deplină mişcare. Mie mi-au spus că e vorba despre abuz în funcţie”, a conchis Marian Vanghelie.

Citiți mai multe despre aceste percheziții pe Adevarul.ro.