Performanță unică în România. Câți ani are cel mai în vâstă student, proaspăt absolvent. A fost primar

Ultima actualizare:

Un fost primar al unei localități din România, ieșit de zeci de ani la pensie înregistrează un record. El este cel mai în vârstă student din România. Aurel Voicu, a absolvit sâmbătă, 8 iunie, cursurile de masterat la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia.

Proaspătul absolvent are aproape 90 de ani

Cel mai în vârstă student din România are 89 de ani
Cel mai în vârstă student din România are 89 de ani

Aurel Voicu a fost primar al oraşului Cugir până în 2004 şi viceprimar până în 2008. A fost toată viața pasionat de istorie și acesta este motivul pentru care nu s-a oprit din citit și învățat. Și-a dorit să urmeze o anume facutate și a făcut acest lucru chiar dacă se apropie de 90 de ani.

Desigur, într-o zi atât de specială nu putea lipsi un moment cu adevărat unic: premierea celui mai onorabil absolvent al UAB, Dl. Voicu Aurel, care la aproape 90 de ani a absolvit studiile de Masterat în cadrul universității noastre! Vă felicităm cu drag pentru perseverență și activitatea dumneavoastră ca student exemplu., s-a scris pe pagina oficială de facebook a Universității „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Aurel Voicu a fost primar în Cugir și toată viața a fost pasionat de istorie. Foto: Facebook
Aurel Voicu a fost primar în Cugir și toată viața a fost pasionat de istorie. Foto: Facebook

Născut în 17 iunie 1935, Aurel Voicu, inginer mecanic de profesie, a urmat masteratul la "Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric".

Rectorul Daniel Breaz a spus, sâmbătă, la festivitatea de absolvire a promoţiei 2024, că Aurel Voicu este "un exemplu" şi că este "o onoare" pentru Universitatea "1 Decembrie 1918" să îl aibă ca absolvent.

„A fost o zi atât de magică astăzi”

Peste o mie de absolvenţi au participat sâmbătă la festivitatea organizată în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, printre aceştia aflându-se şi tineri din peste 30 de ţări, potrivit rectorului.

„Sunteţi o promoţie aparte, sunteţi o promoţie specială, sunteţi o promoţie care, cu siguranţă, ne va aduce mândrie. Veţi fi o promoţie de succes, pentru că aşa au fost şi celelalte promoţii ale universităţii noastre", le-a transmis Daniel Breaz.

Înfiinţată în 1991, când avea o singură facultate, cea de Ştiinţe Umaniste, cu specializările Istorie şi Teologie Ortodoxă, şi un Colegiu Tehnic şi Economic, universitatea de stat din Alba Iulia are în prezent cinci facultăţi - de Istorie, Litere şi Ştiinţe ale Educaţiei, de Ştiinţe Economice, de Informatică şi Inginerie, de Drept şi Ştiinţe Sociale şi de Teologie Ortodoxă.

image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net