Pericol de moarte! De ce nu trebuie să ai cruciuliţe puse pe parbriz


    20 de puncte este amenda maximă pentru obiecte agăţate pe parbriz   foto: e-politic.ro
20 de puncte este amenda maximă pentru obiecte agăţate pe parbriz foto: e-politic.ro

Adio, cruciuliţe puse pe parbriz! Deputaţii vor să interzică crucile şi odorizantele de pe parbriz, pentru că blochează vizibilitatea şoferilor, dar şi sistemele de lumini suplimentare de pe tiruri, pentru că ajung să provoace accidente grave prin orbirea participanţilor la trafic.

Montarea pe autovehicule a sistemelor de lumini suplimentare, nestandardizate, care luminează puternic şi intermitent pe timpul nopţii va fi interzisă, se arată într-un proiect de lege aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor.

„România s-a situat anul trecut pe locul 2 în Uniunea Europeană în privința accidentelor rutiere, cu 91 de morţi la un milion de locuitori. În raport cu acest număr mare de accidente rutiere grave, multe au fost cauzate de coliziunea între autoturisme mici şi maşini de mare tonaj, respectiv tiruri. În ultima perioadă, se remarcă faptul că maşinile de mare tonaj care ne tranzitează ţara sau efectuează transport intern şi internaţional prezintă o serie de modificări la nivelul sistemului de lumini.

Aceste lumini pot reprezenta un pericol în traficul rutier pe timp de noapte, când conducătorii auto aflaţi la volanul autoturismelor pot resimţi senzaţii de orbire de moment şi pot avea reacţii instantanee ce pot conduce la derapajul maşinii de pe carosabil şi la pierderea controlului asupra acestuia. În cazuri speciale, sistemele luminoase neautorizate pot declanşa crize de epilepsie fotosensibilă. „Stimulii luminoşi puternici de la sistemele de iluminare nestandardizate montate pe tiruri pot provoca crize epileptice, cu spasme, cu supersalivaţie, şi după aceea spun că nu se ştie de ce ăla a intrat pe contrasens, că era el nebun.

Iar aceasta este o chestie care cu foarte mare dificultate se poate depista la autopsie. Spun că li s-a făcut rău la volan, dar nu ştiu de ce”, a declarat deputatul Liviu Harbuz, unul dintre iniţiatorii proiectului de act normative, potrivit ziarulring.ro.

20 de puncte, amneda maximă pentru obiecte agăţate pe parbriz

Deputatul Liviu Harbuz susţine că ar trebui interzise şi crucile agăţate la oglinda retrovizoare. „Acestea împiedică vizibilitatea, dacă virezi şi te uiţi în lateral, alea sunt în balans şi nu mai vezi nimic”, spune Liviu Harbuz, potrivit sursei citate mai sus.

Potrivit Poliţiei Rutiere, legislaţia prevede că tot ce înseamnă obturarea imaginii pe parbriz, pe lunetă şi pe geamurile laterale este sancţionat cu amendă între 9 şi 20 de puncte, ceea ce se traduce printr-o amendă de cel puţin 472 de lei.

cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg