Pericolul încă ne paște! 10 recomandări cruciale ale medicului Virgil Musta


  Dr. Virgil Musta, coordonatorul spitalului Covid din TimișoaraFoto: Mediafax
Dr. Virgil Musta, coordonatorul spitalului Covid din TimișoaraFoto: Mediafax

A venit vara, căldura, vacanța și ne-am relaxat mai mult decât trebuia. Mulți au uitat cu totul de pandemia de coronavirus, iar efectele s-au văzut în numărul mare de cazuri înregistrate în ultima perioadă. „Pericolul încă ne paște”, atrage atenția medicul Virgil Musta, coordonatorul spitalului Covid din Timișoara. Specialistul a venit cu 10 recomandări cruciale pentru români, care ne vor ajuta să ținem sub control răspândirea virusului.

„Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depășit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) și 500.000 de persoane decedate care au avut și Covid-19... chiar dacă am avut la începutul pandemiei experiențele concrete ale Italiei, Spaniei și a altor țări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale... chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia și India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi... chiar dacă SUA tocmai a depășit 2,5 milioane de cazuri...chiar dacă în Europa a reînceput creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe țări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia... chiar dacă la noi în țară în ultimile zile avem un număr de persoane contaminate asemănător cu cel de la vârful pandemiei și crește numărul celor internați la ATI...chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluția imprevizibilă a bolii...TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNȚELEAGĂ CĂ ESTE ESENȚIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOȘI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UȘOARE”, a scris pe pagina sa de Facebook dr. Virgil Musta. Cele trei reguli la care se referă sunt:

 • Să evităm locurile aglomerate
 • Să purtăm mască în spații închise
 • Să ne spălăm des mâinile

„Am datoria să vă atrag atenția asupra pericolelor care ne așteaptă, asupra capcanelor în care puteți cădea dacă nu vă informați din surse sigure”, mai spune medicul timișorean, citat de Mediafax, punctând alte recomandări esențiale.

 • Evaluați corect riscurile
 • Respectați regulile și măsurile de precauție
 • Vegheați ca și alții să le respecte
 • Nu călătoriți în zone roșii, cu multe îmbolnăviri
 • Evitați zonele aglomerate
 • Există anumite focare care trebuie rapid izolate și corect gestionate
 • Fiți responsabili! „Știu că este plictisitor să vorbim despre acest subiect pe o perioadă atât de lungă, mai ales acum, când după izolare oamenii își doresc libertate, dar haideți să nu uităm de sănătate. Le putem avea pe amândouă dacă rămâneți la fel de responsabili cum ați fost majoritatea covârșitoare dintre voi în prima parte a pandemiei și nici nu știți cât de mult a contat acest lucru pentru toată lumea”, a concluzionat dr. Virgil Musta.
FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg