Peste 150 de florari protestează în centrul Bucureștiului


    Florarii se plâng de faptul că primăriile de sector nu le mai eliberează autorizații de funcționare
Florarii se plâng de faptul că primăriile de sector nu le mai eliberează autorizații de funcționare

Aproximativ 150 de florari protestează, marţi, în Piaţa Universităţii, nemulţumiţi că primăriile de sector nu le mai eliberează autorizaţii de funcţionare, transmite news.ro. Ei susţin că în această situaţie s-a ajuns din cauza Primăriei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare pe motiv că lucrează la un regulament pentru comerţul cu flori în Bucureşti.

Protestatarii au început să se adune în jurul orei 10.00 în Piaţa Universităţii, unde au venit cu flori şi au spus că ei vor să muncească, însă sunt împiedicaţi de autorităţile locale, care nu le mai eliberează avize de  funcţionare. „După sute de ani, meseria noastră, una dintre cele mai frumoase meserii tradiţionale rome, meseria de florar, este pusă în pericol. Unele primării din Bucureşti nu mai eliberează avize de funcţionare din cauza Primăriei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare deoarece lucrează la un regulament pentru comerţul cu flori”, a declarat preşedintele Asociaţiei Florarilor şi Meseriilor Tradiţionale, Adrian Dincă.

Amenință că pleacă din țară și vor deveni asistații sociali ai Europei

Protestatarii reclamă faptul că lipsa avizelor pune în pericol sute de locuri de muncă şi obligă multe familii care se ocupă de comerţul cu flori să se gândească la plecarea din ţară. „Uniunea Europeană şi statul român trebuie să promoveze condiţiile pentru a crea locuri de munca pentru integrarea romilor în societate. Contrar acestor principii, în momentul de faţă, cu voie sau fără voie, se pun în pericol sute de familii. În această situaţie, atât noi cât şi copiii nostri suntem nevoiţi să luăm în calcul plecarea din ţară şi, bineînţeles, să devenim asistaţii sociali ai Europei”, a mai spus Adrian Dincă.

O delegaţie a protestatarilor a plecat, în jurul orei 11.00, la sediul Primăriei Capitalei, pentru a semnala problemele cauzate de lipsa acestor avize de funcţionare. Florarii vor să îi ceară primarului Capitalei să deblocheze avizele de funcţionare şi să fie luat în considerare şi punctul lor de vedere când se decide regulamentul comerţului cu flori în Bucureşti, aflat acum în lucru la municipalitate. 

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
vedete jpg
Charles, William și Harry jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg