Peste 30.000 de pelerini au asistat la slujba de la Mănăstirea Nicula

Ultima actualizare:

    Oamenii au ascultat Sfânta Liturghie
Oamenii au ascultat Sfânta Liturghie

O mare de oameni s-a adunat, luni, în jurul Mănăstirii Nicula, din județul Cluj. Peste 30.000 de pelerini au asistat la Liturghia oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Două sute dintre aceștia au avut nevoie de asistență medicală, deoarece li s-a făcut rău.

„Am intervenit la circa 110 cazuri, în acest an predominând durerile de cap şi cele abdominale, provocate de diferite cauze. Persoanele care au solicitat asistenţă medicală au fost tratate pe loc, dar am avut şi patru cazuri de pacienţi care au fost transportaţi la spital pentru investigaţii ulterioare, dintre care un bărbat cu infarct. Am avut şi câteva cazuri de persoane tratate pentru escoriaţii după ce au înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa de lemn din curtea Mănăstirii Nicula”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, Cătălin Uţă.

Reprezentanţii SMURD au declarat, la rândul lor, că au acordat asistenţă medicală în 76 de cazuri, tot pentru dureri de cap şi abdominale, şi leşinuri, două persoane fiind trimise la spital.

La ora transmiterii acestei ştiri, au mai rămas la mănăstire câteva mii de credincioşi la coadă pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Slujba de Liturghie, care a avut loc luni şi la care au asistat peste 30.000 de credincioşi, a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

Călugării mănăstirii au pregătit, luni, pentru credincioşi peste 20.000 de sarmale şi zeci de mii de felii de cozonac.

Icoana Maicii Domnului de la Nicula fost pictată în anul 1681 de către preotul ortodox Luca, din comuna Iclod, judeţul Cluj, la cererea şi pe cheltuiala nobilului român Ioan Cupşa din Nicula, care a donat-o, ulterior, bisericii din sat. Icoana a fost pictată pe lemn de tei, are înălţimea de 86 de centimetri, lăţimea de 65 de centimentri, iar grosimea scândurii este de doi centimetri.

Primele atestări ale minunilor săvârşite de icoana Fecioarei Maria datează din februarie 1699, când icoana a început să lăcrimeze timp de trei săptămâni. De-a lungul timpului, reprezentanţii Mănăstirii Nicula au consemnat cazuri de persoane care sufereau de diverse boli şi care s-au vindecat după ce s-au rugat şi au atins icoana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hagi jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net