Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală. Anunțul făcut de Nicușor Dan: „Este o necesitate”

Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală și vor fi realizate mai multe lucrări, inclusiv consolidarea planşeului, a anunțat primarul general al Capitalei Nicușor Dan, duminică, 1 octombrie. Acesta a precizat că la reabilitare va participa și Primăria Sectorului 4.

Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală / Foto: Shutterstock
Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală / Foto: Shutterstock

„Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală şi care este făcută de Primăria Sectorului 4. Primăria Sectorului 4 a făcut şi o expertiză, dar trebuie să avem un dialog pentru că ei trebuie să facă dedesubt, şi-au asumat, Consiliul General, la fel, le-a dat să facă”, a afirmat duminică, în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Nicușor Dan: „În momentul ăsta lucrurile sunt absolut deschise”

Întrebat când va începe această lucrare: „Nu mai devreme de un an. Trebuie să facem deasupra”, a răspuns acesta. Primarul Capitalei a explicat că reabilitarea Pieței Unirii este o necesitate: „Evident că se va lucra la trotuare. În momentul ăsta lucrurile sunt absolut deschise. Acolo sunt trei lucruri. Este necesitatea de a consolida planşeul. Şi acolo există două soluţii, teoretic şi practic, asta ne vor spune inginerii când vor finaliza studiul de fezabilitate şi expertiza. O soluţie este să spargi tot pe lângă traseul Dâmboviţei să spargi tot şi va fi un şantier deschis. Şi există o posibilitate şi teoretic şi practic ca această consolidare să se facă de sus în jos şi să nu se afecteze suprafaţa”.

Totodată, a precizat că în acea zonă este nevoie ca şi Apele Române să aibă propriul proiect: „În al doilea rând, acolo există o gâtuire şi de asta este absolut esenţial ca la discuţii să fie Apele Române, care se ocupă de cursul Dâmboviţei. Acolo este o gâtuire dată de numeroasele intervenţii din Piaţa Unirii şi există nişte normative pentru cursuri de apă în ipoteza unor inundaţii, deci Apele Române trebuie să aibă propriul lor proiect pentru scurgerea apei prin Piaţa Unirii. Pe de altă parte, avem un studiu de fezabilitate pentru prelungirea liniilor de tramvai, cele care ajung la Sfântul Gheorghe şi cele care ajung la Mitropolie astfel încât să facem...”.

Întrebat dacă tramvaiul va trece prin Piaţa Unirii, primarul Capitalei a transmis: „O să ne spună un studiu de fezabilitate, aşa cum intuiesc eu, fără să am competenţe, cea mai bună soluţie, acolo este un dreptunghi, să meargă pe cele două laturi ale dreptunghiului unde şi este în momentul de faţă bandă pentru autobuz”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net