„Pinalti” a scăpat definitiv de două dosare de corupție. De ce a fost achitat fostul primar Gheorghe Ștefan

Fostul primar din Piatra Neamț a scăpat basma curată din două dosare în care a fost judecat pentru corupție. Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut decizia de achitare a instanței precedente, astfel că Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, a fost găsit nevinovat. 

gheorghe stefan 2 jpeg

Unul dintre dosare, Gheorghe Ștefan era acuzat de trafic de influență. Potrvit DNA Bacău, pe când era primar al orașului Piatra Neamț, acesta ar fi primit o mită de 200.000 lei de la administratorul unei firme. În schimb, Gheorghe Ștefan trebuia să îl ajute să obțină un contract de lucrări finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Agenția de Plăți și Dezvoltare Rurală și Pescuit.

Judecat la Tribunalul Neamț, Fostul primar Gheorghe Ștefan a primit sentința de achitare, decizie motivată prin lipsă de probe la dosar. Apoi, procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureș, care a menținut prima hotărâre a tribunalului. 

Sentința în ambele dosare, trasă la indigo 

În al doilea dosar, Gheorghe Ștefan a fost acuzat de finanțarea ilegală a clubului de fotbal FC Ceahlăul, anchetă ce a pornit în urma denunțului lui Petru Paleu, un afacerist din Piatra Neamț, fost vicepreședinte al Federației Ronmâne de Handbal. Procurorii au arătat că Gheorghe Ștefan ar fi cerut directorului SC Construcții Hidrotehnice SA Iași un procent de 3% din contractele de lucrări încheiate cu Hidroelectrica SA pe râul Siret.

Potrvit DNA Bacău, „În perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu exista nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator.”.  

Soarta acestui dosar, copie la indigo cu a primului: inculpatul Gheorghe Ștefan a primit decizia de achitare de la ambele instanțe, tot din lipsă de probe.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net