Planoristul dispărut, căutat cu un avion fără pilot


    Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce a decolat din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România
Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce a decolat din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România

Pilotul Mircea Crăciun este de negăsit. Autorităţile folosesc mai nou un avion fără pilot Hirrus, care a făcut deja 4.136 de fotografii de mare precizie, în vederea realizării unei hărți a suprafeței monitorizate. El a fost trimis în zona vârfului Ţigăi, din judeţul Braşov.

Avionul fără pilot, bazat pe tehnologia UAV, a fost pus la dispoziția autorităților de către Grupul Teamnet, scrie Mediafax.

Miercuri, în prima zi de monitorizare, avionul fără pilot a acoperit o suprafață de 33 de kilometri pătrați din zona vârfului Țigăi, județul Brașov, și a făcut 4.136 de fotografii de mare precizie, în vederea realizării unei hărți a suprafeței monitorizate. Imaginile au fost preluate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a fi analizate.

Avionul fără pilot Hirrus are o autonomie de aproximativ trei ore şi poate atinge viteze de peste 110 kilometri pe oră la altitudini de peste 2.500 de metri.

Pilotul Mircea Crăciun, căutat de opt zile

Pilotul Mircea Crăciun este căutat de opt zile, de pompieri, jandarmi, salvamontişti şi voluntari, pe trasee din județele Prahova, Argeș, Brașov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna și Harghita. În operaţiunea de căutare sunt folosite autospeciale de teren, şenilate şi elicoptere, dar şi drone puse la dispoziţia echipelor de salvatori de către voluntari.

Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce a decolat din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
simona gherghe jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
foto1 bugetarib jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg