Platforma de educație financiară. Sfaturi practice pentru populație


    A fost lansată platforma de educație financiară, pe care vor fi urcate fel de fel de sfaturi utile
A fost lansată platforma de educație financiară, pe care vor fi urcate fel de fel de sfaturi utile

Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor anunță lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro. Aici, vor putea fi accesate sfaturi practice pentru populație.

Cele cinci instituții partenere invită entitățile angrenate în proiecte din domeniul educației financiare să își înscrie, până la finele lunii aprilie, programele proprii de educație financiară, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la secțiunea Cartea Albă.

Platforma de educație financiară, bază de date cu toate proiectele 

Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creează o bază de date, care cuprinde toate instituțiile care doresc să-și promoveze proiectele de educație financiară, derulate în nume propriu la nivel național. ”Înscrierea în această bază de date este facilă, permițând o mai bună interconectare a actorilor implicați în activități de educație financiară, oferind și o imagine de ansamblu a educației în acest domeniu din România. Pentru publicul larg, site-ul reprezintă o platformă interactivă, ce pune la dispoziție sfaturi practice pentru toți cei care doresc să-și dezvolte cunoștințele, atitudinea și comportamentul financiar”, au precizat reprezentanții Minsiterului de Finanțe.

Acord între ministere și BNR pentru platforma de educație financiară

Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au încheiat, în 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și pentru elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară.

Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizează elaborarea ”Cărții albe”, care va conține și lista tuturor actorilor angrenați în activități/proiecte din domeniul educației financiare.

Platforma de educație financiară, gata la finalul anului

Lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro reprezintă o etapă a procesuluide elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului.

Toate părțile interesate vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro și să se implice în implementarea acesteia. ”Realizarea unei Strategii Naționale de Educație Financiară reprezintă o soluție validată de practica europeană și internațională pentru impulsionarea creșterii gradului de educație financiară. De asemenea, urmărește creșterea nivelului de cunoștințe și abilități financiare ale cetățenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare ușurință, a unor servicii financiare tot mai complexe și să beneficieze, într-o măsură cât mai mare, de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situației și perspectivelor lor financiare”, au punctat autoritățile.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
pantofi jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
arsenie boca jpg
Delta Dunării FOTO ARBDD jpg
Violul mutilează sufletul pe viaţă
image
image
image
image
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image png
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
arsenie boca jpg
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg