Pleşcaviţă de doi metri, făcută de foşti concurenţi de la Masterchef
Dacă vă place mâncarea ungurească sau dacă vreţi s-o descoperiţi, în acest weekend aveţi această ocazie. În Piaţa Pipera, se desfăşoară "Zilele Gastronomiei Ungureşti", unde, azi dimineaţă, doi foşti concurenţi au făcut cea mai mare pleşcaviţă din România.
Dis-de-dimineaţă, Alex Cîrţu şi Moghazehi Mehrzad, doi dintre foştii concurenţi de la "Masterchef", au încins bine grătarul şi au pregătit cea mai mare pleşcaviţă din România.
Chifteaua gigantică a fost făcută din 20 de kilograme de carne şi a avut doi metri lungime. "Au ieşit 150 de porţii de pleşcaviţă care s-au epuizat în doar câteva minute", ne-a spus Alex Cîrţu.
După ce au terminat pleşcaviţa, Alex Cîrţu şi Moghazehi Mehrzad au pregătit un paprikaş de post
La origini, pleşcaviţa este un preparat sârbesc din carne tocată şi condimente specifice, care a fost preluat însă şi de maghiari, astfel că, în cadrul Zilelor Gastronomiei Ungureşti, pleşcaviţa a făcut furori printre cei care au participat la eveniment.
Dacă ajungeţi, astăzi sau mâine, în Piaţa Pipera veţi putea gusta din multe alte preparate ungureşti: paprikaş de post, gyulaş de fasole (15 lei porţia), gyulaş de vită (15 lei porţia) servit cu pâine de casă, iar, la desert, renumiţii kurtos kalacs (12 lei) simpli, cu nucă, cu nucă de cocos sau cu scorţişoară.
Un gyulaş de vită şi unul de fasole făcute la foc mic
Şi ca să meargă mai bine mâncarea, nu vor lipsi muzica şi dansurile tradiţionale ungureşti şi româneşti.