Ploaia torențială a inundat mai multe străzi din Arad

19 septembrie 2016
article img
Pasajul Voinicilor din Arad a fost inundatFoto: aradon.ro

Pompierii arădeni intervin cu motopompe pentru a desfunda canalizarea care n-a mai făcut față în urma unei ploi torențiale. Astfel, mai multe case au fost inundate, iar circulația rutieră a fost afectată pe două artere importante din oraş, precum şi pe sub un pasaj feroviar, informează News.ro.

Judeţul Arad se află sub atenţionare de averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar luni, în urma unei ploi torenţiale, mai multe străzi din oraş, între care două artere importante, au fost inundate, afectând circulaţia rutieră.

Cantităţile de precipitaţii căzute, estimate de autorităţi la 25 - 30 litri pe metru pătrat, au fost peste capacitatea de preluare a reţelei de canalizare, care a refulat în unele zone.

Pe strada Voinicilor şi pe bulevardul Nicolae Titulescu, apa adunată pe şosea a ajuns, pe alocuri, chiar şi până la jumătate de metru. Cea mai mare problemă a fost la intersecţia acestor două străzi, sub un pasaj de cale ferată, unde traficul maşinilor şi tramvaielor s-a desfăşurat cu dificultate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, nu au fost semnalate locuinţe inundate.