Ploile au provocat invazia insectelor. 5 metode ca să scapi de ţânţari

Ultima actualizare:

    Spray-urile  speciale te ajută  să scapi de înţepături
Spray-urile speciale te ajută să scapi de înţepături

Ţânţarii ne dau mari bătăi de cap în această perioadă, din cauza umidităţii crescute. Insectele s-au înmulţit, astfel că nu mai facem faţă. Click! îţi arată ce trebuie să faci ca să scapi de înţepăturile lor.

Toată luna mai a plouat şi ştim cu toţii că atunci când umiditatea e crescută apar şi ţânţarii. Muşcăturile lor sunt neplăcute, în plus, pot transmite boli grave. Din păcate, din cauza ploilor, autorităţile nu pot ieşi ca să stropescă contra lor."Dăm din când în când, dar pentru că plouă mai mereu nu are rost să intervenim. Toată soluţia va fi spălată de ploaie", ne-au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei. Iată ce trebuie să faci ca să ţii insectele departe de pielea ta!

Cumpără plasă de ţânţari

Plasa se aplica foarte simplu, fie direct pe cadrul geamului, fie pe un cadru separat, ce se prinde de geam. O plasă pe balamale costă în jur de 30 de lei /mp pentru plase sub 0,5 mp şi 45 de lei/mp pentru cele peste 0,5 mp. O poţi comanda pe Internet sau o poţi cumpăra direct din magazinele de profil.

Foloseşte pastile speciale

În toate magaziele mari găseşti pastile pentru îndepărtarea ţânţarilor. Se introduc într-un aparat electric, pe care îl bagi în priză. Pastielele se încălzesc şi emană un miros specific care îndepărtează insectele. Cu tot cu dispozitiv, zece pastile costă în jur de 13 lei.

Aprinde o lumânare parfumată

Fumul incolor emanat de lumânare nu este deloc pe placul ţânţarilor, aşa că aceştia vor sta la distanţă de locul în care o ţii. Cumpară o lumânare parfumată, ceva mai mare, care să ţină toată noaptea. Amplasează-o lângă pat, pe noptieră. Costă între 6 şi 10 lei.

Ţine în priză un aparat cu lămpi

Aparatul atrage insectele zburătoare, precum muşte, ţântari, molii, cu ajutorul neoanelor ce emit lumina ultravioletă. Neoanele sunt înconjurate de un grilaj metalic aflat sub tensiune, care electrocutează insectele. Un astfel de apart costă 49,99 lei şi îl găseşti în hypermarket-uri.

Dă-te cu spray-uri ş icreme

Când ieşi afară pe înserat, foloseşte o cremă sau spray pentru piele, împotriva ţânţarilor. Acestea fac ca pielea să fie hidrofugă, astfel că ei nu ştiu unde eşti. Există mai multe creme şi spray-uri pe piaţă atât pentru piele, cât şi pentru haine, şi au un miros plăcut. Produsele se găsesc în farmacii şi costă între 10 şi 15 lei. 

Meteorologii anunţă că temperaturile sunt în creştere, astfel că spre mijlocul săptămânii vom avea între 25 şi 29 de grade, iar în weekend vor ajunge chiar şi la 30. Cel mai cald va fi în zonele de câmpie şi în vestul ţării. Cu toate astea, nu scăpăm de precipitaţii. Va ploua când şi când, în special pe seară. Joi va ploua pe arii extinse în zona Litoralului şi în Deltă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net